Dünya

Pompeo'nun Orta Avrupa turu başladı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Orta Avrupa turuna başladı.

Pompeo'nun Orta Avrupa turu başladı
11-02-2019 14:22

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 5 Orta Avrupa ülkesine yapacağı turuna başladı. Macaristan, Slovakya, Polonya Belçika ve İzlanda'dan oluşacak olan turunda Rusya ve Çin'in Orta Avrupa'da artan etkisine odaklanacak.

Pompeo'nun bugün Macaristan'a gelmesi bekleniyor. Daha sonra Slovakya ve Polonya'yı ziyaret edecek olan Pompeo, turunu 15 Şubat'ta Belçika ve İzlanda ile tamamlayacak.

ABD yönetiminden üst düzey bir yetkili Pompeo'nun Macaristan Başbakanı Victor Orban ile görüşeceğini söyledi. Yetkili, görüşmelerde güvenlik ilişkisini destekleme, Rus saldırganlığına karşı koyma, NATO'nun caydırıcılığını güçlendirme ve Ukrayna'ya destek konularına odaklanılacağını belirtti. Buna ek olarak, hava ve füze savunması konulu müzakerelerin gerçekleşmesi bekleniyor ve Pompeo'nun Macaristan'ın Afganistan'daki rolünü ve Orta Doğu'daki DEAŞ militanlarıyla mücadelesini onaylaması bekleniyor. Yetkili, Pompeo'nun Macaristan'daki sivil topluma desteğini ifade edeceğini ve sivil toplum örgütlerinin liderleriyle görüşeceğini söyledi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER