Genel

'PKK/YPG, Rakka'dan çatışmadan çekilmesi için DEAŞ ile anlaştı'

Rusya'nın Suriye'deki birliklerinin komutanı Orgeneral Surovikin, terör örgütü PKK/YPG'nin DEAŞ'ın çatışmadan Rakka'dan çekilmesi için örgüt liderleriyle anlaştığını belirtti.

'PKK/YPG, Rakka'dan çatışmadan çekilmesi için DEAŞ ile anlaştı'
10-06-2017 02:57

MOSKOVA (AA) - Rusya'nın Suriye'deki birliklerinin komutanı Orgeneral Sergey Surovikin, terör örgütü PKK/YPG'nin DEAÅž'ın çatışmadan Rakka'dan çekilmesi için örgüt liderleriyle anlaÅŸtığını ve dünya kamuoyunun yanıltılması için ÅŸiddetli çatışmalar çıktığı yönünde haberler yapıldığını belirtti.

Moskova'da düzenlenen toplantıda konuÅŸan Surovikin, "ABD öncülüÄŸündeki DEAÅž karşıtı koalisyon ve beraber hareket ettiÄŸi PKK/YPG'nin ana omurgasını oluÅŸturduÄŸu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Suriye'de binlerce sivilin ölümünden sorumlu DEAÅž'lıları imha etmek yerine, örgüt liderleriyle (çatışmadan Rakka'dan çekilmeleri için) anlaÅŸma yapıyor." dedi.

Surovikin, DEAÅž militanlarının bu anlaÅŸma gereÄŸi kontrol ettikleri noktalardan baÅŸka bölgelere çekildiklerine iÅŸaret ederek bazı basın kuruluÅŸlarının ise dünya kamuoyunu yanıltarak Rakka'da DEAÅž ile sanki ÅŸiddetli çatışmalar yaÅŸanıyormuÅŸ gibi haberler yaptığını söyledi.

Rakka'daki durumu yakından takip ettiklerini belirten Surovikin, "Güvenilir verilere göre, DEAÅž militanları haziran başında PKK/YPG'nin ana omurgasını oluÅŸturduÄŸu SDG ile anlaÅŸarak Rakka'nın 19 kilometre güneybatısındaki Et-Tadya ve El-Hammam'ı çatışmadan bırakarak Palmira'ya doÄŸru çekildi." ifadelerini kullandı.

"Suriye'de iç savaÅŸ neredeyse durdu"

Bu arada, Rusya Genelkurmay BaÅŸkanlığı Ana Harekat Dairesi BaÅŸkanı Sergey Rudskoy, Astana'da 4 Mayıs'ta çatışmasızlık bölgeleri kurulmasına iliÅŸkin imzalanan muhtıranın Suriye'deki iç savaşı neredeyse durdurduÄŸunu kaydetti.

Rudskoy, "Muhtıranın imzalanmasının ardından Suriye'de durum olumlu yönde deÄŸiÅŸti. Ä°ç savaÅŸ neredeyse durdu." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Hakan Ceyhan AydoÄŸan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER