Genel

PKK yandaşları Londra'da Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü'ye saldırdı

Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü, İngiltere'nin başkenti Londra'da terör örgütü PKK destekçilerinin saldırısına uğradı.

PKK yandaşları Londra'da Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü'ye saldırdı
28-10-2019 11:50

Sancaktepe Belediye BaÅŸkanı Åžeyma DöÄŸücü, yaptığı açıklamada, Uluslararası Belediyeler BirliÄŸi toplantısına katılmak üzere bulunduÄŸu Londra'da bölücü terör örgütü PKK yanlılarının gösterisine denk geldiÄŸini kaydetti.

PKK yandaÅŸlarının Türkiye ve CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı hedef alan pankartlar taşıdığını ve Türkiye'yi sivilleri öldürmekle suçladıklarını kaydeden DöÄŸücü, "Yalan, iftira ve hakaretlere sessiz kalamazdık, kalmadık da. 'Yalan söylüyorsunuz' diye bağırdım. Üzerimize bayrak sopaları ve yumruklarla saldırdılar. Yanımızda sadece iki polis vardı onlar da çok yetersiz kaldılar." dedi.

EÅŸi ve danışmanının araya girmesiyle bölgeden uzaklaÅŸtırıldığını anlatan DöÄŸücü, "Åžartlar her ne olursa olsun ülkemize, milletimize ve Sayın CumhurbaÅŸkanımıza yapılan haksızlıklar karşısında dik durarak doÄŸruyu Sayın CumhurbaÅŸkanımız öncülüÄŸünde tüm dünyaya haykırmaya devam edeceÄŸiz." ifadesini kullandı.

PKK yandaÅŸları Avrupa'da terör estiriyor

PKK yandaÅŸları, Türkiye'nin güney sınırında oluÅŸturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Barış Pınarı Harekatı'na baÅŸlamasının ardından Avrupa'nın deÄŸiÅŸik kentlerinde gösteriler gerçekleÅŸtirdi.

Gösteri düzenleyen terör örgütü yandaÅŸları Belçika'da iki Türk gencini bıçaklarken, Norveç'te de bir kafede oturan Türkler ile içinde küçük bir bebek ve ailesinin bulunduÄŸu araca taÅŸ ve sopalarla saldırmıştı. Fransa'nın Strazburg kentinde yürüyüÅŸ yapan PKK yandaÅŸları, kendilerine tepki gösteren Türk vatandaÅŸlarının üzerine sopalarla yürümüÅŸtü.

Ayrıca baÅŸta Almanya olmak üzere bazı ülkelerde de Türklerin gittiÄŸi camiler ve Türk iÅŸ yerleri hedef alınmıştı.

Avrupa ülkeleri, terör örgütleri listesinde yer almasına raÄŸmen PKK yandaÅŸlarının terör örgütünü simgeleyen bez parçalarıyla gösteriler düzenlemesine izin veriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER