Genel

Piyanist Uğurlu: İstanbul'dan barış mesajı vereceğiz

Piyanist Uğurlu, "Filistin problemi dünyanın odak noktası yani dünya savaşının fitilini ateşleyebilecek bir potansiyele sahip. Onun için bizler bugün buradan, dünya başkenti İstanbul'dan sevginin barışın kardeşliğin mesajlarını vereceğiz." dedi.

Piyanist Uğurlu: İstanbul'dan barış mesajı vereceğiz
13-05-2017 15:06

Ä°STANBUL (AA) - "Zamanın Kudüs'ü, Kudüs'ün Zamanı" konserinde, Filistinli bir müzik grubuyla aynı sahneyi paylaÅŸan piyanist Tuluyhan UÄŸurlu, "Kudüs daha doÄŸrusu Filistin problemi dünyanın odak noktası yani dünya savaşının fitilini ateÅŸleyebilecek bir potansiyele sahip. Onun için bizler bugün buradan, dünya baÅŸkenti Ä°stanbul'dan sevginin, barışın, kardeÅŸliÄŸin mesajlarını vereceÄŸiz." dedi.

Sanatçı, CumhurbaÅŸkanlığı himayesinde gerçekleÅŸtirilen 2017 Kudüs Yılı etkinlikleri kapsamında Aya Ä°rini Müzesi'nde verdiÄŸi konser öncesi AA muhabirine açıklamada, dünyanın çeÅŸitli yerlerinden gelen dinleyicilerle buluÅŸtuklarını dile getirerek, özel bir akÅŸam olduÄŸunu anlattı.

Konserin gelirinin tamamının Kudüs'teki yoksul ailelere gideceÄŸinin altını çizen UÄŸurlu, "Kudüs daha doÄŸrusu Filistin problemi dünyanın odak noktası yani dünya savaşının fitilini ateÅŸleyebilecek bir potansiyele sahip. Onun için bizler bugün buradan, dünya baÅŸkenti Ä°stanbul'dan sevginin, barışın, kardeÅŸliÄŸin mesajlarını vereceÄŸiz. Bu ruhu yaÅŸatmaya çalışacağız. Gerek müzik gerek söylemler gerek röportajlar ve gerek konuÅŸmalarla bunu ön plana çıkartacağız. Çünkü gidiÅŸat hiç hoÅŸ deÄŸil." diye konuÅŸtu.

Tuluyhan Uğurlu, Suriye ve Filistin'de yaşanan drama da işaret ederek, şunları kaydetti:

"Gazze'deki insanların dramı, Filistinlilerin durumu, adeta bir açık cezaevindeymiÅŸ gibi orada yaÅŸamaları, Kudüs'te insanların birbirlerine belirli oranda bir kinle bakmaları, bütün bunlar hiç hoÅŸ ÅŸeyler deÄŸil. Daha geçenlerde 'ezanı susturalım mı' tartışmaları yapıldı. Biz elimizden geldiÄŸi kadar Ä°stanbul'un sevgisini, farklılıklardan güzellikler çıkaran tarafını seslendireceÄŸiz. Farklılıklar dünyanın her tarafında kavga dövüÅŸ nedeni olmuÅŸ ama Ä°stanbul'da yeni güzelliklere vesile olmuÅŸ. Dolayısıyla bu anlayışı seslendiriyoruz."

"Özgürlük uÄŸruna hayatlarını feda etmiÅŸ insanlara bir ağıt var"

Kudüs'ü konu alan yeni eserini de konserde yorumlayan UÄŸurlu, "Bir beste yaptım Kudüs için. Onu seslendiriyorum. Ondan evvel de tüm ÅŸehitlere adanan bir bölüm var. Tüm hayatını kaybeden insanlara yani bugüne kadar Filistin ve Kudüs'te, özgürlük uÄŸruna hayatlarını feda etmiÅŸ insanlara bir ağıt var. Sonra Kudüs için çok sesliliÄŸi gösteren, bir tarafta Museviler, bir tarafta Hristiyanlar ve bir tarafta da Müslümanlar olacak ÅŸekilde bir sunum var ve bu minvalde devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Hilal UÅŸtuk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER