Genel

Philips, Kovid-19'un uyku düzenine etkilerine ilişkin anketini yayımladı

Ankete katılanların yüzde 70’i Kovid-19’un başlangıcından beri uyku düzeniyle ilgili bir veya daha fazla yeni sorun yaşadığını, yüzde 60’ı ise uyku kalitesinin doğrudan etkilendiğini bildirdi

Philips, Kovid-19'un uyku düzenine etkilerine ilişkin anketini yayımladı
18-03-2021 18:20

Philips'in Kovid-19'un uyku düzenine etkilerine ilişkin anketine göre, katılımcıların yüzde 70'i salgın sürecinde uyku düzeniyle ilgili bir veya daha fazla yeni sorun yaşadı, yüzde 60’ının da uyku kalitesi doğrudan etkiledi.

Philips'ten yapılan açıklamada, Kovid-19 salgının başlangıcından yaklaşık bir yıl sonra uyku ile ilgili tutumları, algıları ve davranışları tespit etmek amacıyla 13 ülkeden 13 bin yetişkinin katıldığı "Çözüm Yolları: COVID-19 Tüm Dünyanın Uyku Düzenini Nasıl Değiştirdi?" adlı anket çalışmasının sonuçlandığı bildirildi.

Araştırmaya göre ankete katılanların yüzde 70’inin Kovid-19’un başlangıcından beri uyku düzeniyle ilgili bir veya daha fazla yeni sorun yaşadığı aktarılan açıklamada, katılımcıların yüzde 60’ının da uyku kalitesinin doğrudan etkilediği aktarıldı.

Açıklamada, anketin, yaşanan bu zorlukların geniş çaplı olduğuna ve uyku apnesi hastalarının bu durumdan olumsuz şekilde etkilendiğine işaret ettiği belirtilerek, "Bu zorluklarla mücadele etmek için tele-sağlık teknolojilerine, çevrim içi bilgi kaynaklarına ve hayat tarzında yapılan değişikliklere büyük bir ilgi var." ifadelerine yer verildi.

- Tele-sağlık sistemlerine güven arttı

Uyku problemi yaşayan insanların bu sorunla mücadele etmek için rahatlatıcı müzik, meditasyon veya kitap okuma gibi yolları tercih ettiği bildirilen açıklamada, katılımcıların yüzde 34’ünün uyku kalitesini iyileştirmeye yönelik tedaviler hakkında daha fazla bilgi almak için çevrim içi araştırmalara öncelik verdiği, Kovid-19 döneminde tele-sağlık sistemlerine güvenin de arttığı kaydedildi.

Açıklamada, katılımcıların yüzde 58’inin gelecekte tele-sağlık sistemleri vasıtasıyla uzmanlardan uyku ile ilgili endişeleri için yardım istemeye istekli olduğu vurgulanarak, ankete katılanların yüzde 70’inin ise çevrim içi veya telefon tabanlı programlar üzerinden bir uyku uzmanı bulmanın zor olacağını düşündüğü kaydedildi.

Açıklamada, araştırmaya göre uyku apnesinin uyku kalitesini etkileme seviyesinin 2020'de yüzde 9 seviyesinde bulunduğu, 2021'de ise bu oranın yüzde 12'ye yükseldiği aktarıldı.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER