Çevre-Hayat

Peynir tenekesi üretmek üzere kuruldu ihracatçı oldu

Konya'da 1980 yılında peynir tenekesi üretmek üzere kurulan firma, bugün İstanbul ve Konya'daki tesislerinde zeytinyağı kutusundan dekoratif kutulara kadar geniş bir yelpazede metal ambalaj üreterek 25 ülkeye ihraç ediyor.

Peynir tenekesi üretmek üzere kuruldu ihracatçı oldu
04-01-2018 15:32

KONYA - Melike Kınacı

Konya'da 37 yıl önce peynir tenekesi üretmek amacıyla kurulan firmanın, bugün İstanbul ve Konya'daki tesislerinde imal edilen metal ambalajlar 25 ülkeye ihraç ediliyor.

Zeytinyağı kutusundan dekoratif kutulara kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Konya Teneke Kutu Ambalaj ve Makina Sanayi Ticaret AŞ'nin (Kontensan) İhracat Müdürü Muammer Büyükalim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firmanın faaliyetlerine peynir ambalajı üretimiyle başladığını söyledi.

Türkiye'deki farklı ambalaj ihtiyaçlarını dikkate alarak, çeşitli sektörler için üretim yapmaya başladıklarını belirten Büyükalim, "Önce peynir kutuları, daha sonra sektörün ihtiyaçlarına göre yağ, zeytin, kimyasal kutular, dekoratif kutular üretmeye başladık." dedi.

Yola çıktıklarında 10 çalışanı olan firmanın bugün birçok insana ekmek kapısı olduğunu anlatan Büyükalim, "Şu anda Konya'daki tesisimizde 330, İstanbul'daki tesisimizde ise 40'ı aşkın personelimiz var. Bu tesislerimizde hem metal levha üzerine baskı yapıyoruz hem de metal ambalaj üretimi yapıyoruz." diye konuştu.

"8 yıldır dekoratif amaçlı ürünler de üretiyoruz"

Büyükalim, yağ sektörüne yönelik üretime 90'lı yıllarda başladıklarını dile getirerek, "Sonrasında boya, tiner kutuları gibi kimyasal amaçlı ambalajlar üretmeye başladık. 8 yıldır dekoratif amaçlı ürünler de üretiyoruz. Çikolata, baklava, lokum ve şekerleme gibi gıda kutularıyla çeşitli dekoratif kutu üretimimiz var." ifadelerini kullandı.

İlk ihracatı 1995 yılında gerçekleştirdiklerini aktaran Büyükalim, "Başlarda Ürdün'e baskılı levha ihracatı yapıyorduk. Tesisimizde baskısını yapıyor, gönderiyorduk. Onlar da orada kutu haline getiriyordu. Yani levhaları ambalaj haline getirmeden satıyorduk. Bu şekildeki ihracatımız devam etmekle birlikte, artık ambalaj haline getirerek de gönderiyoruz. Son 5-6 yılda farklı ülkelere yaptığımız ihracat kayda değer ölçüde yükseldi. Genellikle Amerika, Avrupa ve Ortadoğu'ya ihracatımız oluyor. Daha çok dekoratif kutular tercih ediliyor. Bunlar hacim olarak çok yer kaplamıyor, ürünü daha güzel ve şık gösteriyor. Gıdalar metal ambalajda tazeliğini koruyor. Konya ve İstanbul tesislerimizden 25 ülkeye senede 3 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştiriyoruz. 2018 yılı ihracat hedefimiz 4,5 milyon dolar." ifadelerini kullandı.


Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER