Dünya

Pentagon: Rus kuvvetleri Kiev’in 15 kilometre yakınına kadar geldi

ABD Savunma Bakanlığından üst düzey bir yetkili, Belarus’tan Ukrayna topraklarına giren ve başkent Kiev’in kuzeyinde çeşitli nedenlerle yavaşlayan Rus güçlerinin gün içinde şehrin 15 kilometre yakınına kadar geldiğini açıkladı.

Pentagon: Rus kuvvetleri Kiev’in 15 kilometre yakınına kadar geldi
11-03-2022 09:59
Washington DC

Bir grup gazeteciye Ukrayna-Rusya savaşına iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulunan üst düzey Pentagon yetkilisi, "Kiev’in kuzeydoÄŸusundan yaklaÅŸan Rus kuvvetlerin ilerleyebildiklerini deÄŸerlendiriyoruz. Halen Gostomel yakınlarındalar ancak Kiev’e 5 kilometre daha yaklaÅŸtılar.” dedi.

42 Cumhuriyetçi senatörden Biden'a 'Ukrayna'ya savaş uçağı gönderme' çağrısıAB: Ukrayna'nın üyelik başvurusu incelenirken, Avrupa yolunu izlemesini destekleyeceğiz

Yetkili, söz konusu kuvvetlerin Kiev’e yakınlığına iliÅŸkin bir soruya ise "yaklaşık 15 kilometre kadar" uzakta oldukları yanıtı verdi.

Rus ordusunun doÄŸudan da Kiev’e doÄŸru iki paralel koldan ilerlediÄŸini ve kentin 40 kilometre doÄŸusuna geldiÄŸini anlatan yetkili, Rus birliklerinin Çernihiv’i tamamen çevrelediÄŸini dile getirdi.

Yetkili, savaşın baÅŸladığı 24 Åžubat tarihinden bu yana ise Rusların Ukrayna’ya 775 füze fırlattığını tespit ettiklerini söyledi.