Genel

Patileri kesilen yavru köpeğin ölümü soruşturmasında tutuklama

Sakarya'da patileri kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpekle ilgili gözaltına alınan kepçe operatörü İ.M. tutuklandı.

Patileri kesilen yavru köpeğin ölümü soruşturmasında tutuklama
17-06-2018 20:06

SAKARYA

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda patileri kesilmiÅŸ halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpekle ilgili soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan kepçe operatörü Ä°.M. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının talimat doÄŸrultusunda Sapanca Savcılığı tarafından baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınan, olayın meydana geldiÄŸi yerde çalışma yürüten kepçe operatörü Ä°.M'nin, Ä°lçe Jandarma Komutanlığındaki iÅŸlemleri tamamlandı.

Sapanca Adliyesi'ne sevk edilen Ä°.M, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı Sapanca Nöbetçi Sulh Ceza HakimliÄŸince, "sahipli hayvanın öldürülmesi ve iÅŸe yarayamayacak hale getirilmesi" suçlamasıyla tutuklandı.

Olay

Sapanca Hacımercan Mahallesi'nde 13 Haziran ÇarÅŸamba günü ormanlık alandaki köpekleri beslemeye giden hayvanseverler, patileri ve kuyruÄŸu kesilmiÅŸ yavru köpeÄŸin yerde kıvrandığını görmüÅŸ, veterinere götürülen ağır yaralı köpek daha sonra tedavisi için Ä°stanbul'da bulunan bir veteriner kliniÄŸine gönderilmiÅŸti. Ä°stanbul'da ameliyat edilen yavru köpek kurtarılamamıştı. Olayın ardından Sakarya Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı talimatıyla Sapanca Savcılığı tarafından baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında kepçe operatörü Ä°.M. gözaltına alınmıştı.

Muhabir: Ömer Faruk Cebeci

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER