Dünya

Paris'te terör örgütü PKK'nın şiddet eylemlerine Fransız basınından tepki

Fransız gazeteci Jean-Michel Brun, 23 Aralık'ta Paris'te düzenlenen silahlı saldırının ardından terör örgütü PKK destekçilerinin şehri yakıp yıktığı gösteriler sırasında Türkiye karşıtı sloganlar atıldığını ve bunun bir sorun teşkil ettiğini söyledi.

Paris'te terör örgütü PKK'nın şiddet eylemlerine Fransız basınından tepki
28-12-2022 12:19
Paris

Musulmans en France haber sitesinin editörü Brun, geçen haftaki saldırıdan sonra terör örgütü PKK destekçilerinin bölgede şiddete başvurmasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Terör örgütü PKK yanlıları Paris'i savaş alanına çevirdiPKK kendisini terör örgütü kabul eden Avrupa’da faaliyetlerini sürdürüyorParis'te terör örgütü PKK destekçilerinin olaylı gösterisi işletmeleri mağdur etti

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in saldırı üzerine bölgeyi ziyaretinden ve basına yaptığı açıklamadan hemen sonra yaşanan şiddet olayları için "Orada Türkiye karşıtı sloganlar atıldı ve bu bir sorun teşkil ediyor." ifadesini kullandı.

Brun, saldırıdan bir gün sonra 24 Aralık'ta terör örgütü PKK destekçilerinin Paris'te bazı araçlara hasar verdiğini, bazılarını da yaktığını, polise farklı cisimler attığını anımsatarak bu durumun, ölenlerin yakınlarına destek gösterisi olmadığının ve siyasi amaçla yapıldığının altını çizdi.