Genel

Paris Büyükelçisi'nden Mustafa Yalçın ve AA'ya geçmiş olsun

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Musa, Paris'teki emeklilik reformu protesto gösterilerini yakından takip ederken gözünden yaralanan AA Foto Muhabiri Mustafa Yalçın'a ve Anadolu Ajansına (AA) geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Paris Büyükelçisi'nden Mustafa Yalçın ve AA'ya geçmiş olsun
08-12-2019 16:29

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ä°smail Hakkı Musa, AA Foto Muhabiri Mustafa Yalçın'ın Paris'teki emeklilik reformu protesto gösterilerini yakından takip ederken gözünden yaralanmasına iliÅŸkin AA muhabirine deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Paris'te polisin attığı gaz kapsülü AA foto muhabirini yaraladıFransa'da polis ÅŸiddetinin bilançosu ağırAB Fransız polisinin ÅŸiddetini kınamaktan kaçındıAA Foto Muhabiri Mustafa Yalçın'ın yaralanma anıFransız cankurtaran: AA Foto Muhabiri Yalçın'ın gözüne plastik el bombası isabet ettiFransa’daki genel grev üçüncüAA Genel Müdürü Kazancı, Fransız polisinin foto muhabiri Yalçın'ı yaralamasını kınadı

"Anadolu Ajansının muhabiri Yalçın Bey çok yakinen tanıdığımız, takdir ettiÄŸimiz, görev heyecanını bildiÄŸimiz arkadaşımız. Gösteriyi takip ediyordu. Polisin attığı bir bombanın infilak etmesi sonucu bir parçası gözüne isabet etti." ifadesini kullanan Musa, gösteride Yalçın'ın yanı sıra iki gazetecinin daha yaralandığını hatırlattı.

Önceki gün Yalçın’ı hastanede ziyaret ederek geçmiÅŸ olsun dileklerinde bulunan Musa, bu konuda Fransa'da herhangi resmi bir açıklama yapılmadığına dikkati çekti.

AA Foto Muhabiri Mustafa Yalçın'ın vurulma anı

DışiÅŸleri Bakanlığının konuya iliÅŸkin yazılı açıklama yaptığını anımsatan Musa, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Henüz bu konuda Fransız muhataplarımıza bir giriÅŸimde ve talepte bulunmadık. Çünkü birtakım unsurun bir araya gelmesi gerekiyor. Bunlardan birisi doktorun tanzim edeceÄŸi rapordur. Meselenin tıbbi boyutta nasıl ortaya konulduÄŸunu, ne tür bir zararla muhatap olduÄŸumuzun bilinmesi lazım. Elimizdeki diÄŸer unsurlarla birlikte diplomatik kanallardan muhataplarımızın dikkatlerine getireceÄŸim. Tüm unsurların bir araya gelmesini bekliyoruz, geldiÄŸinde giriÅŸimde bulunacağız."

Türkiye'nin ve Paris'te çalışan Fransız gazetecilerin Yalçın'ı yoÄŸun ÅŸekilde desteklemesine iliÅŸkin Musa, "KiÅŸiliÄŸiyle ilgili bir ÅŸey. Çok sevecen, herkesle çok iyi iliÅŸkileri olan arkadaşımız. Bütün bunları bir araya topladığımız zaman bir ilgi dalgasıyla karşılaÅŸmak sürpriz deÄŸil. Ä°yi ki öyle oldu. Meselelerimize her düzeyde sahip çıkıldığının da bir göstergesi bu. Bu bakımdan çok mutlu oldum. Gerek vatandaÅŸlarımız, gerek siyasilerimiz, gerek ilgili kuruluÅŸlarımız hepsi bu konuda duyarlılığını dile getirdi." dedi.

Bunun çok sevinç verici bir ÅŸey olduÄŸunu belirten Musa, "Mustafa Bey ile yakından ilgileniyoruz ve takip ediyoruz. Konunun insanı ve resmi boyutuyla takipçisi olacağız. Gerek Mustafa Yalçın kardeÅŸimize, gerek Anadolu Ajansımıza büyük geçmiÅŸ olsun diyorum. Ä°nÅŸallah bir an önce saÄŸlığına ve çok sevdiÄŸi mesleÄŸine kavuÅŸacak." diye konuÅŸtu.

Yalçın'ın yaralanması

Paris'te CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron yönetiminin hazırladığı emeklilik reformunu protesto etmek amacıyla düzenlenen gösteriyi yakından takip eden Yalçın, Republique Meydanı yanındaki Magenta Bulvarı'nda eylemcilerin bir kapıyı ateÅŸe verdiÄŸi olayın fotoÄŸrafını çekmeye çalıştığı sırada bir cismin maskesini delmesi sonucu gözünden yaralanmıştı.

Maske camının kırılmasıyla kanlar içinde kalan Yalçın'a ilk müdahale olay yerindeki saÄŸlık görevlilerince, ardından doktorlar tarafından ambulansta yapılmıştı.

Daha sonra Cochin Hastanesine kaldırılan Yalçın, yaklaşık 6 saat süren bir ameliyat geçirmiÅŸti.

Yalçın'ın gözüne isabet eden cismin polisin kullandığı gaz bombası kapsülü olduÄŸu tahmin ediliyordu ancak Yalçın'a ilk müdahaleyi yapan cankurtaran Fransız Ronan Pacs'a göre AA foto muhabirinin yaralanmasına neden olan ÅŸey Fransız polisinin plastik bombası oldu.

Ülkede, baÅŸta Paris'te olmak üzere emeklilik reformunu protesto eden on binlerce göstericiyle polis arasında yer yer arbede yaÅŸanmıştı.

Göstericilerin çevreye verdikleri zarar ve bazı araçları ateÅŸe vermesi üzerine polis müdahalede bulunmuÅŸ ve Yalçın'ın yanı sıra iki gazeteci ve bir gösterici yaralanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER