Siyaset

'Paralel kulak'ta 11 kişiden 4'ü tutuklandı

'Paralel Yapı' operasyonları kapsamında, yasadışı dinleme iddiaları ile Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sunucu gözaltına alınan 26 kişiden, 15'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, tutuklanma talebiyle mahkemeye sev

'Paralel kulak'ta 11 kişiden 4'ü tutuklandı
21-01-2015 23:59

'Paralel Yapı' operasyonları kapsamında, yasadışı dinleme iddiaları ile Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sunucu gözaltına alınan 26 kişiden, 15'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 11 zanlıdan 4'ü tutuklandı

Kriptolu telefonların dinlenmesi soruşturmasında mahkemeye sevk edilen 11 şüpheliden 4'ü tutuklandı, 7'si serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında TİB eski başkanvekili Osman Nihat Şen de yer alıyor.
Yasadışı dinleme iddiaları ile Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 zanlı savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Zanlılardan 11'i ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme bu zanlılardan 4'ünü tutklarken 7'sini ise serbest bıraktı.
Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının, "casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlenmesi" iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında, ifadesi alınan 26 kişiden 11'i tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi, 15'i ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve adliyeye getirilen zanlılar, savcılara ifade verdi. İfadelerin ardından arasında eski TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Hasan Palaz ve eski TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen'in de bulunduğu 11 kişi, tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Zanlılardan 4'ü tutuklandı. Soruşturma kapsamında 28 kişi hakkında yakalama kararı verilmişti. Isparta merkezli operasyonda 10 zanlıya tutuksuz yargılama Bu arada, Isparta merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda mahkemeye sevk edilen 10 zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yaklaşık 7 ay süren araştırmanın ardından dün, Isparta ile Tunceli, Bingöl, Mardin, Osmaniye ve Antalya illerinde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 3'ü eski polis olmak üzere 10 emniyet personeli gözaltına alınmıştı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER