Asayiş

Paralel'in Selam Tevhid kumpasında 6 şüpheliye yakalama kararı

Selam Tevhid kumpas soruşturmasında haklarında gözaltı kararı alınan ancak aranılan adreslerde bulunamayan 6 polis müdürü hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Selam Tevhid’de kumpas soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı...

Paralel'in Selam Tevhid kumpasında 6 şüpheliye yakalama kararı
17-02-2016 19:41

Paralel İhanet çetesinin bir organizasyonu olan Selam Tevhid kumpas soruşturmasında haklarında gözaltı kararı alınan ancak aranılan adreslerde bulunamayan 6 polis müdürü hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Selam Tevhid’de kumpas soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı alınan 26 şüpheliden, adreslerinde bulunamayan aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Cihangir Çelik’in de bulunduğu 6 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’ndan sorumlu Başsavcı Vekili İrfan Fidan Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak eski Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Cihangir Çelik ile polis müdürleri Muhammed Türkoğlu, Lokman Kırcılı, Hamza Tosun, Hami Güney ve Cem Akar hakkında ’Darbe ve Silahlı Terör Örgütü Üyeliği’ suçundan yakalama kararı düzenlenmesini talep etti.

SORUŞTURMA BAŞLASIN DİYE YAZIŞMA YAPTIKLARI İDDİA EDİLDİ

Talebi değerlendiren İstanbul Nöbetçi 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği 6 polis müdürü hakkında yakalama emri çıkarılmasına hükmetti. Kararda, şüphelilerin somut gerekçeleri olmayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Selam Tevhid soruşturmasını başlatmasını sağlamak amacıyla yazışmalar yaptıkları, konumları gereği bu yazışmaları bildikleri halde yaptıkları ve operasyon çerçevesinde tüm aramalara rağmen adreslerinde de bulunamadıkları kaydedildi.

6 ŞÜPHELİ TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından yürütülen “Selam Tevhid Kumpas” soruşturmasında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 26 şüpheliden 17’si adliyeye sevk edilmişti. Şüpheliler merkez valisi Ahmet Pek, Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Bulduk, emniyet müdürleri Hamza Bayındır, Ayhan Koç ve İsmail Kılınç ile Zafer Karaman’ “darbeye teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER