Teknoloji

Panasonic'ten Tesla'ya dev yatırım!

Panasonic, Tesla'nın projesi için dev yatırımda bulunduğu açıkladı!. Japon teknoloji devi elektrikli araçların rahatlıkla şarj edilebilmesi için güneş hücreleri üreteceğini doğruladı.

Panasonic'ten Tesla'ya dev yatırım!
29-12-2016 04:27

Panasonic, Tesla ile olan ortaklığını 260 milyon dolarlık yatırım ile daha da derinleştirmek istiyor. Japon Teknoloji devi, Tesla ile güneş hücresi üretmek için 260 milyon dolarlık yatırım yaptığını yaptığı açıklamayla doğruladı.

ABD'de kaç elektrikli otomobil var? ABD'de kaç elektrikli otomobil var?

Elektrikli otomobiller hızla yaygınlaşırken ve yeni ekonomik modellerle sayıları daha hızlı...

Panasonic'ten 260 milyon dolarlık yatırım!

Hatırlayacağınız üzere Tesla, evlerin çatılarına güneş enerjisi paneli kuran SolorCity'yi, 2.2 milyar dolara satın alarak, elektrikli otomobillerin, evlerde üretilen güneş enerjisi ile şarj edilebilmesi için çalışmalara başlamıştı.

Bu önemli proje için ortaklık yapmaya hazırlanan Panasonic, Buffalo'da bulunan Tesla fabrikasında fotovoltaik güneş hücreleri üretmek için tam 260 milyon yatırımda bulundu.

16-12/28/resized_77371-6df84170teslapanasonic.jpg

Panasonic yetkilileri,Buffalo'da bulunan Tesla fabrikasında, 1400 kişiye iş imkanı sağlanacağını da kamuOyuna bildirdi.

Elektrikli otomobil kullanıcılarının araçlarını evlerinde ürettiği güneş enerjisi şarj edebilmek için attığı önemli adımda Tesla'nın hisseleri, Panasonic ile yaptığı dev anlaşma ile New York borsasındaki hisselerinde yüzde 4.2 artış gösterdiği gözlemlendi.

::Panasonic'in yatırım hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaydet

SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SHIFTDELETE.NET

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER