Dünya

Özbekistan'a gelen turistlere 30 günlük vize verilecek

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev tarafından hazırlattırılan turistlere ilişkin yeni kararname kapsamında, Özbekistan'a gelen tüm turistlere 30 günlük turist vizesi verilecek.

Özbekistan'a gelen turistlere 30 günlük vize verilecek
05-12-2017 19:17

Dünyanın yeni turizm merkezi olarak öne çıkmaya çalışan Özbekistan, ülkeye turist çekmek için bir yandan sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi güzellikleri tanıtmak için harekete geçerken, diğer yandan ekonomik, kültürel ve teknik önlemleri almaya devam ediyor. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev tarafından hazırlattırılan turistlere ilişkin yeni kararname bu yönde olumlu bir adım oldu. Kararnameye göre, artık Özbekistan'a gelen tüm turistlere 30 günlük turist vizesi verilecek. Bugüne kadar Özbekistan turistik vize için farklı kalış süreleri uyguluyordu. Ülkeye turistik vize süresi 7 gün, 15 gün veya 30 gün olup, turistler için bu mevcut kalış süresi seçenekleri arasından seçim yapmak zorunluğu vardı.

Kararnamede Özbekistan turistik vize ücreti 60 dolardan 40 dolara indirildiği de açıklandı. Ayrıca, Özbekistan grup turist vizesi başvuruları için grup sayısı en az 10 kişiden 5 kişiye indirildi.

Dilmurod Cumabayev
 

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER