Siyaset

Oyların yarısı sayılabilir

AK Parti bütün itirazlarını gerekçelendirerek İstanbul'daki sandıkların yarısından fazlasında oyların yeniden sayılması sonucunu doğuracak bir hazırlık yaptı. İstanbul'daki itiraz süreci 13 Nisan'a kadar tamamlanacak. Seçim kurullarının veya YSK'nın alacağı kararlara g

Oyların yarısı sayılabilir
03-04-2019 11:22

Siyasi partiler, Pazar günü yapılan seçim sonuçlarına birçok yerde itiraz ederken, bu konuda son kararı Yüksek Seçim Kurulu (YSK)verecek. En büyük tartışmanın yaşandığı İstanbul'daki seçim sonuçlarına yönelik itiraz süreçleri 13 Nisan'a kadar tamamlanacak. Seçim kurullarının veya YSK'nın alacağı kararlara göre İstanbul'daki oyların yeniden sayımı gündeme gelebilecek.

AK Parti'nin hukukçuları, başta İstanbul olmak üzere, Türkiye genelinde seçim sonuçlarına itiraz edilecek yerleri 48 saat aralıksız çalışarak belirledi. Usulsüzlük veya yanlışlık olduğu görülen sonuç tutanaklarını tek tek inceleyen AK Parti'nin seçim hukuku uzmanları özellikle İstanbul'da ‘Seçim sonucunu değiştirecek' kadar usulsüzlük ve yanlışlık tespit etti. AK Parti'nin güçlü olduğu ilçelerde geçersiz oyların yüksek çıkmasını da dikkate alan AK Parti tüm itirazlarını gerekçelendirerek, İstanbul'daki sandıkların yarısından fazlasında oyların yeniden sayılması sonucunu doğuracak bir hazırlık yaptı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER