Sağlık

Ortodontide tedavi süresi kısalıyor

Diş hekimliğine dair son dönemlerde yaşanan gelişmelerin ele alındığı “BAU Uluslararası Diş Hekimliği Sempozyumu”unda konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Esra Bozbay, diş teli tedavisi olan ortodonti tedavisinde uygulanan yeni sistemlerle birlikte 1 buçuk yıllık

Ortodontide tedavi süresi kısalıyor
21-06-2019 17:17

BAU Diş Hekimliği Fakültesi'nin, Roma Sapienza Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediği “BAU Uluslararası Diş Hekimliği Sempozyumu” Türkiye ve yurt dışından birçok hekimin katılımı ile BAU Beşiktaş Kampüsü'nde gerçekleşti. Sempozyumda, tel tedavisi (Ortodonti) ve sonrasında yapılan çene değişimleri için gerekli olan ameliyatlar ve bu süreçte yine temporomandibüler eklemin pozisyonlandırılması konularında sunumlar gerçekleşti. Diş hekimliğinde son beş yılda çokça değişen cerrahi programlar vurgulandı.

“Yeni uygulamalarla birlikte hasta iki saat sonra normal hayatına dönüyor”

Diş hekimliği cerrahisinde son yıllarda önemli gelişmeler yaşandığının altını çizen Bahçeşehir Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Esra Bozbay, “Önceden bu alanda uygulanan ameliyatların hastaları çok korkutturduğunu, hastaların aylarca beslememekten, ağzını açamamaktan şikayet ettiklerini dile getirerek, yeni gelişmelerle birlikte bu sorunların tarihe karıştığını belirtti. Dr. Esra Bozbay, “Özellikle üç boyutlu röntgenler ve teknolojik aletler hekimlerin cerrahi planlamasını ve uygulanacak tedavileri çok iyi etkiledi. Artık tedaviden iki saat sonra bile hastalar gayet normal bir şekilde hayatlarına devam edebiliyor. Cerrahi uygulamaların yanı sıra telsiz ortodonti tedavileri ve şeffaf plaklarla yapılan düzeltmeler de mevcut” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER