Ekonomi

'Orta ve uzun vadede yatırımların artacağını düşünüyorum'

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın, hükümetin istikrarlı bir şekilde yoluna devam edeceğini belirterek,

'Orta ve uzun vadede yatırımların artacağını düşünüyorum'
01-08-2016 19:07

Ä°STANBUL - HANDAN GÃœNEÅž

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, hükümetin istikrarlı bir şekilde yoluna devam edeceğinin herkes tarafından kabul edildiğini, bu nedenle yatırımcıların orta ve uzun vadede yatırımlarını artıracağını düşündüğünü bildirdi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Akın, Türkiye Cumhuriyeti ve demokrasiye yönelik gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişiminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Başbakan Binali Yıldırım ve TBMM üyeleri ile birlikte milletin cesur ve topyekun mücadelesi ile başarılı bir şekilde bastırıldığını söyledi.

Akın, "'Demokrasiyi korumak adına gösterilen bu başarılı mücadelenin yatırımcılar nezdinde Türkiye Cumhuriyeti'ne duyulan güveni pekiştirdiğine inanıyorum. Artık çok net bir şekilde görünüyor ki demokratik yollar dışında hiçbir zorlama ile sivil iktidar değişmeyecek.'' dedi.

''Yabancı ortaklarımızın Türkiye iştahında bir azalma yok"

Akın, yabancı ortaklarının Türkiye iştahında bir azalma olmadığına dikkati çekerek, "Örneğin, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Uluslararası Finans Kurumunun (IFC) Türkiye'de yatırım yapmak için belli bir yatırım planları var ve bu doğrultuda yatırımlarına devam edeceklerini düşünüyorum. Diğer iş ortaklarımız ile de aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz.'' diye konuştu.

Bu gibi dönemlerin geçici olduğunu iyi kavramak gerektiğini belirten Akın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimiz demokrasi ve istikrarı çok önemsiyor ve bunu hiçbir şeye feda etmiyor. Bunu nasıl koruyacağını da artık çok iyi biliyor. Bu durumun farkında olan yatırımcıların da yatırımlarını artıracağı kanaatindeyim ki zaten böyle olması gerekiyor. Yabancı yatırımcılar ile bir araya geldiğimizde de bunu anlatıyoruz. Hükümetin istikrarlı bir şekilde yoluna devam edeceği herkes tarafından kabul ediliyor. Bu nedenle yatırımcıların orta ve uzun vadede yatırımlarını artıracağını düşünüyorum.''

''Mevcut iÅŸlerimize ek olarak, yeni iÅŸlerle ilgilenmeye devam edeceÄŸiz''

Hamdi Akın, enerji sektöründeki yenilenebilir enerji yatırımları için EBRD ve IFC ile ortaklık sözleşmesi imzaladıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Ortaklık kapsamında sağlanacak 200 milyon dolarlık öz kaynağı şirketimiz bünyesinde geliştirilen projeler ile önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladığımız yenilenebilir enerji yatırımlarının inşası ve geliştirilmesi için kullanacağız. TAV Havalimanları, Mersin Uluslararası Limanı (MIP) ve Akfen İnşaat gibi şirketlerimiz mevcut yatırım planları doğrultusunda faaliyetlerine devam ediyor. Yılın ikinci yarısında büyüme hedeflerimiz doğrultusunda mevcut işlerimize ek olarak, yeni işlerle ilgilenmeye devam edeceğiz. Gelirlerimizin artması, beraberinde yeni istihdam olanaklarının oluşturulması ve ülkemiz için yeni değerler yaratılması şirketlerimiz için öncelikli olmaya devam edecek.''

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER