Kültür Sanat

Orhan Çelik’in “Şapka Devrimi” sergisi 1 Haziran’a kadar izleyicilerini bekliyor

Ressam Orhan Çelik’in “Şapka Devrimi” üzerine son iki yılda ürettiği eserler sergileniyor

Orhan Çelik’in “Şapka Devrimi” sergisi 1 Haziran’a kadar izleyicilerini bekliyor
20-05-2021 08:53

KÜLTÜR - SANAT - MAGAZİN

16 Nisan Cuma günü, Beyoğlu Gama Gallery’de izleyiciye açılan çağdaş Türk resminin genç kuşak temsilcilerinden Orhan Çelik’in “ŞAPKA DEVRİMİ” isimli ilk kişisel sergisinin, 1 Haziran’a kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edeceği bildirildi.

Tam Kapanma” nedeniyle sekteye uğrayan sergide, sanatçı Çelik’in son iki yılda üretmiş olduğu eserleri izleyici ile buluşmaya devam ediyor.

Ressam Orhan Çelik, resimlerinde en önemli temanın, “Figür, renk ve estetik açıdan farklı bulduğu bir nesne olan şapka” olduğunu belirtti.

Tarihini unutan bir toplumun, izleyicinin karşısına “Şapka Devrimi” isimli eserleriyle çıkmasının sebebi olarak ressam Çelik, Atatürk’ün şapka devrimini önemsediğini ifade etti.

Sanatçının, resimlerinde farklı elemanları kullanarak “espas” oluşturmaya çalışırken, robotik yaşama da kendine has figürleriyle gönderme yaparak günümüz çağdaşları arasında yer aldığı ifade ediliyor

Galerinin, Salı gününden Cuma gününe kadar 13:00 - 19:00 saatleri arası virüs tedbirleri alınarak 1 Haziran’a dek ziyaretçiye açık olduğu ifade edildi.

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER