Genel

Oppo yeni kavramsal tasarımını sergiledi

“nendo'nun tasarımı, Oppo'nun insan merkezli felsefesiyle uyum gösteriyor.”

Oppo yeni kavramsal tasarımını sergiledi
15-12-2020 13:57

Dünyanın önde gelen akıllı telefon markalarından Oppo, "Yeni Tasarımlar, Yeni Trendler, Yeni Momentum" temasıyla gerçekleşen Çin Uluslararası Endüstriyel Tasarım Fuarı'nda insan merkezli tasarım felsefesine dayanan çok sayıda yeni kavramsal tasarımı sergiledi.

Oppo'dan yapılan açıklamaya göre, Oppo, Çin'de düzenlenen ve endüstriyel tasarıma odaklanan Çin Uluslararası Endüstriyel Tasarım Fuarı'na katıldı.

Dördüncü kez düzenlenen ve "Yeni Tasarımlar, Yeni Trendler, Yeni Momentum" temasıyla gerçekleştirilen fuarda Oppo, insan merkezli tasarım felsefesine dayanan çok sayıda yeni kavramsal tasarımı sergiledi.

Tasarımlar, Oki Sato'nun kurduğu Japon endüstriyel tasarım stüdyosu nendo tarafından Oppo için oluşturuldu. Bu adım, gelecekteki tasarım olanaklarını araştıran Oppo ve nendo arasındaki yakın iş birliğinden kaynaklanıyor.

Oppo ayrıca, şirketin kuruluşundan itibaren meydana gelen etkileşimi, form tasarımındaki ve kullandığı malzemelerdeki anlayışını ve keşfini vitrine çıkararak klasik ürün tasarımlarını da gözler önüne serdi.

Oppo fuarda, tarihi boyunca endüstri lideri ürün tasarımlarını gösterdiği retrospektif bir sergi düzenledi. 2008 yılında arka kapak tasarımında gülen bir yüzün olduğu, estetik ve inovasyonun mükemmel sinerjisini işaret eden ilk akıllı telefon modeli A103'ü piyasaya süren Oppo, aradan geçen 12 yılda geliştirdiği tüm yenilikleri sayısız kez kanıtladı.

Örneğin 2012 yılında, dünyanın en ince telefonlarından biri olan ve kullanıcıların elde tutması daha kolay olacak şekilde tasarlanan Finder'ı piyasaya sürdü. 2014 yılında 2.5D kavisli tasarıma sahip Find 5 modelini tüketicilerle tanıştırdı.

2016 yılının modeli olan R9 ise tasarlanırken, gelişmiş kavrama ve görünüme sahip bir akıllı telefon olması için karla kaplı dağ sırtlarından ilham alındı. 2019 yılında ise Oppo, Reno3'ü dünyanın en ince 5G telefonu olarak dünyaya duyurdu.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER