Teknoloji

Oppo'nun katlanır telefon prototipi ortaya çıktı

Yayınlanan bir görsele göre Çinli akıllı telefon devi Oppo, çok kısa bir süre sonra dünyanın ilk katlanır telefonunu piyasaya sürebilir.

Oppo'nun katlanır telefon prototipi ortaya çıktı
27-05-2016 10:57

Koreli teknoloji devi Samsung'un uzun bir süredir katlanır telefon hakkında çalışmalar yaptığı biliniyordu. Hatta markanın gelecek yıl Galaxy X adında katlanır bir akıllı telefonu tanıtacağı söylentileri de bu iddiaları epey alevlendirmişti. Yayınlanan bir görsele göre Çinli akıllı telefon devi Oppo, çok kısa bir süre sonra dünyanın ilk katlanır telefonunu piyasaya sürebilir.

oppo katlanır telefon

Bir başka Koreli üretici LG, geçtiğimiz yıl katlanır telefonların önünde bulunan engelin pil teknolojisi olduğunu açıklamıştı. Günümüzdeki pil teknolojisinin bu tür ürünler için uygun olmadığını belirten marka, bu teknolojiyi 2020'den önce göremeyeceğimizi ima etmişti. Ancak Oppo'nun ürettiği belirtilen ve henüz prototip aşamasında olan cihaz, bu sorunun aşıldığını gözler önüne seriyor. Daha önce dijital ortamda çizildiği gibi tamamen bükülebilir bir yapıda olmayan telefonun orta kısmından esnetilebildiği görülüyor.

Görseli sızdıran kaynağın belirttiğine göre prototip olarak test edilen cihaz tablete benzer bir formda tasarlanmış ve 7 inçlik bir ekran bulunuyor. Arka planda çalışan işletim sisteminin belli olmadığı prototipin nasıl özellikler taşıdığı da sır gibi saklanıyor. Bakalım bu özel katlanabilir tablet konsepti önümüzdeki dönemlerde gerçeğe dönüşebilecek mi?

Kaynak: SCROLL

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER