Teknoloji

OmniVision 13 MP'lik PureCel Plus-S sensörü tanıttı

Ön kameraları ile piyasada sükse yapmış olan Omnivision, 13 MP çözünürlüğü ve büyük pikselleri ile dikkat çeken PureCel Plus-S sensörünü tanıttı.

OmniVision 13 MP'lik PureCel Plus-S sensörü tanıttı
27-02-2016 06:52

Ön kameraları ile piyasada sükse yapmış olan Omnivision, 13 MP çözünürlüğü ve büyük piksel boyutuyla dikkat çeken PureCel Plus-S sensörünü tanıttı.

Güncel bir telefonunuz varsa daha önce Omnivision'un oldukça fazla sayıda cihazda yer alan 8 MP'lik ön kamerasını kullanmış olabilirsiniz. Bu sensör daha önce pek çok projede yer aldı.

Yeni tanıtılan OV13870 kodlu Omnivision lensi ise 13 MP'lik çözünürlüğü ile çok etkileyici görünmese de, asıl önemli olan piksel boyutu kısmında önce geçiyor. 1.25 mikron boyutu ile PureCel Plus-S, etkileyici fotoÄŸraflar çekebilir gibi görünüyor. Konusu gelmiÅŸken; piksel büyüklüğünün artması cihazın aldığı ışığı artırıyor ve bu da her zaman fotoÄŸraflara olumlu yansıyor. 1 / 2,6-inçlik boyutu ile ince telefonlarda rahatça yer alabilecek olan sensörün yüksekliÄŸi de 5.2 mm. Aynı zamanda sensör, (LG G5'teki gibi) çift kamera desteÄŸine de yer veriyor.

Omnivision

Sensörün seri kayıt ve video kaydı konusunda yetenekleri de oldukça gelişmiş. 13 MP'de 45 fps, 4K ve 2K video kaydında 60 fps, 1080p Full HD video kaydında 240 fps ve 720p HD video kaydında 300 fps'e kadar destek sunan sensör, ileriye dönük olarak oldukça gelişmiş özellikleri destekliyor.

Bu yılın ikinci çeyreğinde üretime geçecek olan sensörün detayları telefonlarda kullanılmaya başlandıktan sonra ortaya çıkacaktır.


Kaynak: scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER