Genel

Ölçülü kahve, alzheimer riskini azaltıyor

  Kahve Bilimsel Bilgi Enstitüsü (Institute for Scientific Information on Coffee -ISIC-)  temsilcilerinin Avrupa "Alzhemier-2014" Bilim Sempozyumu’ndaki açıklamalara göre, ölçülü bir şekilde kahve içmek Alzheimer hastalığına yakalanma riskini %20 oranı

Ölçülü kahve, alzheimer riskini azaltıyor
29-11-2014 16:34
  Kahve Bilimsel Bilgi Enstitüsü (Institute for Scientific Information on Coffee -ISIC-)  temsilcilerinin Avrupa "Alzhemier-2014" Bilim Sempozyumu’ndaki açıklamalara göre, ölçülü bir şekilde kahve içmek Alzheimer hastalığına yakalanma riskini %20 oranında azaltabilir.

ISIC temsilcilerinin raporunda, dört yıl süreyle gerçekleştirilen araştırma sonucunda günde 3-5 fincan kahve içilmesinin vücudu Alzheimer hastalığından korumaya yardımcı olduğu iddia edildi.

kahve-1 Bu ağır hastalık 65 yaş üzerindeki her 20 kişiden 1 kişiyi etkiliyor. Avrupa’da önümüzdeki yıllarda 65 yaş üstü insanların sayısının yüzde 15.4’ten yüzde 22.4’e çıkması bekleniyor. Bu nedenle, alzheimer hastalığı Avrupalılar için ciddi bir sorun haline gelecek. Bunama (Demans) riskini azaltan beslenme çeşitlerinden birinin de balık, taze meyve, sebze, zeytin yağından oluşan Akdeniz diyeti olduğu sık sık belirtilirken ISIC temsilcileri de faydalı birleşim olan Akdeniz diyetindeki polifenollerde ayrıca kahvenin de olduğunu savunuyorlar.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER