Genel

Okul öncesinde 'sene sonu belgeleri' için tören yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanlığınca, Kovid-19 tedbirlerine aykırı olacak şekilde okul öncesi eğitim kurumlarında, eğitim öğretim dönemi bitiminde "belge töreni" adı altında organizasyonlar yapılmayacağı bildirildi.

Okul öncesinde 'sene sonu belgeleri' için tören yapılmayacak
12-06-2020 23:35

ANKARA (AA) - Milli EÄŸitim Bakanlığınca (MEB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine aykırı olacak ÅŸekilde okul öncesi eÄŸitim kurumlarında, eÄŸitim öÄŸretim dönemi bitiminde "belge töreni" adı altında organizasyonlar yapılmayacağı, sene sonu belgelerinin elektronik ortamda velilerin eriÅŸimine açılacağı bildirildi.

MEB Temel EÄŸitim Genel MüdürlüÄŸünce "Okul Öncesi EÄŸitimde Sene Sonu Ä°ÅŸlemlerine" iliÅŸkin Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla 81 il valiliÄŸine yazı gönderildi.

Yazıda, 16 Mart'tan itibaren eÄŸitim ve öÄŸretime ara verildiÄŸi anımsatılarak, okul öncesi eÄŸitimde, ilkokul ve ortaokullarda olduÄŸu gibi not verme, ortalama puan hesaplama ve sınıf geçme gibi iÅŸ ve iÅŸlemler olmadığı, salgın sürecinde de konuya iliÅŸkin Okul Öncesi EÄŸitim ve ilköÄŸretim Kurumları YönetmeliÄŸi'nde deÄŸiÅŸiklik yapılmadığı belirtildi.

Okul öncesi eÄŸitim kurumlarındaki sene sonu iÅŸ ve iÅŸlemlerinin mevzuat hükümlerine göre yürütüleceÄŸi ifade edilen yazıda, "ÖÄŸretmenler, birinci ve ikinci dönem yapılan yüz yüze eÄŸilimdeki gözlemlerine dayanarak geliÅŸim raporlarını doldurabileceklerdir. Uzaktan eÄŸitim yoluyla çocuklarla etkileÅŸim içinde bulunan öÄŸretmenler ise bu süreçteki gözlemlerini de geliÅŸim raporlarına yansıtabileceklerdir. Kovid-19 salgın tedbirlerine aykırı olacak ÅŸekilde belge töreni adı altında organizasyonlar yapılmayacak olup söz konusu sene sonu belgeleri elektronik ortamda velilerin eriÅŸimine açılacaktır." deÄŸerlendirmesinde bulunuldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER