Genel

'Öğretmenlerle ilgili yeni bir bakış ortaya koyacağız'

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Öğretmenin Güçlendirilmesi Çalıştayı'nda atılacak adımların, tüm öğretmenlere sirayet edecek şekilde genişletileceğini vurguladı.

'Öğretmenlerle ilgili yeni bir bakış ortaya koyacağız'
02-07-2019 18:26

ANKARA (AA) - Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk, ÖÄŸretmenin Güçlendirilmesi Çalıştayı'nda atılacak adımların, tüm öÄŸretmenlere sirayet edecek ÅŸekilde geniÅŸletileceÄŸini vurgulayarak, "Gerek mevzuat açısından gerekse de fiziksel ve sosyal ÅŸartlar açısından imkanlar ölçüsünde yeni bir bakış ortaya koyacağız." ifadelerini kullandı.

Milli EÄŸitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Selçuk, 2023 EÄŸitim Vizyonu hedefleri doÄŸrultusunda BaÅŸkent ÖÄŸretmenevi'nde düzenlenen ÖÄŸretmenin Güçlendirilmesi Çalıştayı'nda, öÄŸretmenlik mesleÄŸine yön veren paydaÅŸlarla bir araya geldi.

ÖÄŸretmenlerin kurumsal yapı içinde ve sosyal alanda güçlendirilmesine yönelik olarak öÄŸretmenler, yöneticiler, akademisyenler, öÄŸrenci, veli ve sendika temsilcilerinin katılımıyla gerçekleÅŸtirilen çalıştayın açılışında konuÅŸan Selçuk, öÄŸretmenin güçlendirilmesinin ortak meseleleri olduÄŸunun altını çizdi.

ÖÄŸretmenlik mesleÄŸinin saygınlığı ve öÄŸretmenlerin güçlendirilmesinin 2023 EÄŸitim Vizyonu'nun temellerini oluÅŸturduÄŸunu aktaran Selçuk, ÅŸunları kaydetti:

"Bu bizim en büyük çözümümüz, umudumuz, geleceÄŸimiz akademisyeninden öÄŸrencisine, çalışma hayatı temsilcisinden velilerimize, öÄŸretmenle temas eden tüm paydaÅŸlarımızla bugün buradayız. EÄŸer bir öÄŸretmenimizin evinde, sokakta bütün ortamlarda ne yaÅŸadığını ne hissettiÄŸini derinleÅŸtirebilirsek bu ortamların iyileÅŸtirilmesi için tedbirler düÅŸünebiliriz.

Çalıştay, bu manada çok önemli ve deÄŸerli. Burada atılacak adımlar, öÄŸretmen arkadaÅŸlarımıza ve tüm çalışma arkadaÅŸlarımıza sirayet edecek ÅŸekilde geniÅŸleyecek. Gerek mevzuat açısından gerekse de fiziksel ve sosyal ÅŸartlar açısından imkanlar ölçüsünde yeni bir bakış ortaya koyacağız."

Açıklamada ayrıca, çalıştayda öÄŸretmenlerin karar alma süreçlerine dahil edilmesi, mesleki geliÅŸim fırsatları saÄŸlanması, statülerinin, öz yeterliliklerinin güçlendirilmesi, özerkliklerinin desteklenmesi, yönetimin parçası yapılması gibi konu baÅŸlıklarında çalışma grupları oluÅŸturularak, stratejilerin geliÅŸtirildiÄŸi kaydedildi.

Muhabir: Burcu Çalık

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER