Genel

’’Öğrencilerimizin barınma sorunları çözülmüş oldu’’

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, “547 yurt ile iki katına çıkartılmış 389 bin yatak kapasitesi ile öğrencilerimizin barınma sorunları çözülmüş oldu. Ayrıca gençlerimizin eğitimlerinin ardından bir an önce aktif...

’’Öğrencilerimizin barınma sorunları çözülmüş oldu’’
28-08-2015 02:19
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, “547 yurt ile iki katına çıkartılmış 389 bin yatak kapasitesi ile öğrencilerimizin barınma sorunları çözülmüş oldu. Ayrıca gençlerimizin eğitimlerinin ardından bir an önce aktif hayata katılabilmeleri açısından önemli programlar hayata geçirildi. Gençlerimiz söylendiği gibi, bugünümüz, geleceğimizdir” dedi.
Muradiye Vakfı, Türkiye-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) kardeşlik gecesi düzenledi. Geceye, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Muradiye Kültür Vakfı Genel Müdürü Ahmet Hüsrev Ulusoy ve diğer yetkililer katıldı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Türkiye’nin çocuk ve genç nüfusunun toplam nüfusa oranının yüzde 41 olduğunu kaydederek, eğitimin önemine dikkat çekti. Davutoğlu, “2002 yılından beri bu yana eğitime ayrılan pay 8 kat, yüksek öğretime ayrılan pay 7 katın biraz üzerine yükseldi. Yüksek öğretim harçları kaldırıldı, adaletsiz bir sistemin simgesi olan katsayı uygulamasına son verildi. Lisans ve lisansüstü öğrencilere verilen burs oranları ciddi biçimde arttırıldı. Üniversitelerden uzaklaştırılan 800 bin öğrencimiz aftan yaralanarak, üniversite amfilerine geri döndü” ifadelerini kullandı.
117 üniversite ile üniversitesiz ilin kalmadığını belirten Davutoğlu, birçok ilde birden çok üniversitenin faaliyet gösterdiğini söyledi. Davutoğlu, “547 yurt ile iki katına çıkartılmış 389 bin yatak kapasitesi ile öğrencilerimizin barınma sorunları çözülmüş oldu. Ayrıca gençlerimizin eğitimlerinin ardından bir an önce aktif hayata katılabilmeleri açısından önemli programlar hayata geçirildi. Gençlerimiz söylendiği gibi, bugünümüz, geleceğimizdir” ifadelerini kullandı.
Erasmus ve Erasmus + burslarından 400 bin gencin yararlandığını aktaran Davutoğlu, bu öğrencilerden 300 bini eğitim, staj, gönüllük ve işbirliği faaliyetlerinde bulunduğunu ifade etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek ise, Kıbrıs’a içme suyu temininin ve Mersin Anamur’da üretilecek olan elektriğini denizin altından Kıbrıs’a nakli projelerinin Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bağlarının güçlendirilmesi bakımından önemsediklerini belirterek, gönül köprülerini arttırmak zorunda olduklarını kaydetti. Atabek, “Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına, müşterek kültürel organizasyonlara çok canlı bir sosyo-kültürel alışverişe ihtiyaç vardır. Aramızdaki bağlar köklüdür, sağlamdır, kardeşler arasındaki ilişki sabittir. Madem çocuklarımız geleceğimizdir, o halde ortak kaderimizi, geleceğimizi çocuklarımızla inşa etmeliyiz. Çocuklarımız arasında güçlü bir bağ oluşturursak, hiç bir gücün koparması mümkün olmayacaktır” diye konuştu.
KKTC Din işleri Başkanı Atalay da, gençlerle sohbetlerinde Kıbrıslı gençlerin, Türkiye’deki gençlerin kendilerini neden yeterince tanımadığına yönelik şikayetlerinin olduğunu söyleyerek, toplantının başlangıcının bir cevabı olarak gerçekleştiğini ifade etti.
Muradiye Kültür Vakfı Genel Müdürü Ulusoy ise, Muradiye Kültür Vakfı’nın 37 yıl önce hayata atıldığını belirterek, eğitim hayatı olmak üzere okullarıyla, kreşleriyle, Kur’an kurslarıyla, yaşlı bakım hizmetleriyle, gıda, giyim gibi hizmetleriyle çalıştıklarını söylerdi. Ulusoy, 15 anaokulunda binin üzerinde çocuğun eğitim gördüğünü kaydederek, 16 yatılı Kur’an kursunda bin 500 çocuğun ise hafızlık ve dini eğitimi aldığını ve 4 binin üzerinde öğrencinin ortaokul ve liselerde eğitim gördüğünü ifade etti.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER