KIRŞEHİR
Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında şube müdürü, emniyet amiri ve başkomiserlerin de olduğu 38'i tutuklu 48 polisin yargılandığı davada mahkeme, tanıkları dinledi.
Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 33 tutuklu, 8 tutuksuz sanık ile başka cezaevlerinde tutuklu 2 sanık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmaların dördüncü gününde tanıkların ifadesi alındı.
Tanık S.T.A, 2009 yılı başlarında örgüt toplantılarına katılmaya başladığını, zaman zaman bağış adı altında para verdiğini, toplantılarda Kur'an-ı Kerim, hadis kitapları, Risale kitapları ve Fetullah Gülen'in kitaplarının okunduğunu söyledi.
Katıldığı bir toplantıda Fetullah Gülen'in Hazreti Muhammed'le ilgili rüyasının anlatıldığını belirten S.T.A, "Bir sohbette örgüt lideri Fetullah Gülen'in rüyası anlatıldı. Rüyasında Peygamberimizin de toplantılara katıldığını, boş olan bir koltukta oturarak takip ettiğini ve bir çocuğun 'boş koltukta oturan sakallı dede kim?' diye sorduğunda 'Peygamberimiz' diyerek cevap verildiğini söylediler" diye konuştu.
Mahkeme başkanının "Bu atlet koklatma konusu nedir? şeklindeki sorusu üzerine tanık, bu olayın Kayseri'ye tayini çıkan bir polisin Ahi Evran Mahallesi'ndeki evinde yaşandığını kaydetti.
Zamanını tam hatırlayamadığı bu toplantıya bir atlet getirildiğini anlatan S.T.A, "Sarı Sami diye bildiğim bir kişi Amerika'dan geldiğini ve Fetullah Gülen'in atletini getirdiğini söyleyerek önce atleti kendisi kokladı, 'mis gibi kokuyor' dedi. Sonra sıra ile dolaştırıldı. Herkes kokladı. Ben de o atleti midem bulanarak kokladım." şeklinde ifade verdi.
S.T.A, dini içerikli olduğu iddia edilen toplantılarda aşırı gizlilik ve tedbir uygulanmasını sorguladığını ve bunu kabul edemediği için 2011 yılında toplantılardan ayrıldığını aktardı.
Tanık M.G. de 2013 yılında 4-5 ay örgütün toplantılarına katıldığını, 17-25 Aralık'taki gelişmelerden sonra da ayrıldığını ifade etti.
M.G, toplantılarda bağış istendiğini belirterek, "Afrika'daki muhtaç kardeşlerimize gönderilmek üzere para istiyorlardı. Miktar belirtilmiyordu. Bazen toplantılarda bazen de başka yerlerde para verdiğim oldu." diye konuştu.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası farklı tarihlerde yapılan operasyonlarda aralarında şube müdürü, emniyet amiri, başkomiserlerin de bulunduğu 48 polis memuru gözaltına alınmış, bunlardan 39'u tutuklanmış, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Duruşmaların başladığı günden itibaren 4 polis, adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.
Sanıklar, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği, örgüte finans ve destek sağlamak"la suçlanıyor.
Muhabir: Abdullah Yıldiz
dikGAZETE.com