Genel

Normalleşme sürecinin ilk kısıtlamasız pazar gününde sahillerde yoğunluk yaşandı

Akdeniz ve Ege'de yeni tip koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanan normalleşme sürecinin kısıtlamasız ilk pazar gününde ünlü sahiller doldu.

Normalleşme sürecinin ilk kısıtlamasız pazar gününde sahillerde yoğunluk yaşandı
04-07-2021 19:22
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}ANTALYA/Ä°ZMÄ°R (AA) - Meteoroloji 4. Bölge MüdürlüÄŸünden alınan bilgiye göre, "turizmin baÅŸkenti" Antalya'da hava sıcaklığı öÄŸle saatlerinde 34 derece olarak ölçüldü.

Antalyalılar ve tatilciler kısıtlamasız ilk pazar gününde kentteki ünlü Konyaaltı, Lara ve Sarısu plajlarında yoÄŸunluk oluÅŸturdu.

Plaj ÅŸemsiyeleriyle güneÅŸten korunmaya çalışan tatilciler, sık sık denize girerek serinlemeye çalıştı.

Bazı tatilciler ise kıyıdaki palmiye aÄŸaçlarının altında yürüyüÅŸ yaptı, bisiklet sürdü.

Topçam ve Çaltıcak gibi denize yakın mesire alanlarında da uzun araç kuyrukları oluÅŸtu.

Hava sıcaklığının 34, deniz suyunun 26 derece ölçüldüÄŸü KaÅŸ ilçesinde de yerli ve yabancı turistler sahillerde yoÄŸunluk oluÅŸturdu.

Tatilciler kısıtlamasız ilk pazar gününde Kabutaj Plajı'nda deniz kum ve güneÅŸin tadını çıkardı.

KaÅŸ ile Kalkan arasındaki KaputaÅŸ Plajı’nın geçiÅŸ güzergahında yaklaşık 1 kilometrelik araç kuyruÄŸu oluÅŸtu.

Bölgede yaÅŸanan yoÄŸunluk havadan drone ile görüntülendi.

Torunuyla KaÅŸ'ta tatil yapan Günay ÇobanoÄŸlu, ilk defa geldiÄŸi KaputaÅŸ'ın turkuaz rengi suyuna hayran kaldığını söyledi.

KaputaÅŸ'ı "saklı bir cennete" benzeten ÇobanoÄŸlu, doÄŸal güzelliÄŸini ve verilen hizmeti çok beÄŸendikleri KaÅŸ'a herkesi davet etti.

Ä°lçedeki Akçagerme Plajı da denize girmek isteyenlerin tercih ettiÄŸi yerler arasında yer aldı.

MuÄŸla'nın turistik ilçeleri Fethiye, Bodrum, Marmaris ve Datça'da da sahillerde yoÄŸunluk dikkati çekti.

Fethiye'de hava sıcaklığı 34, deniz suyu sıcaklığı 26 dereceyi buldu. Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belcekız ve Kumburnu plajlarında vatandaÅŸlar ve yabancı turistler, denizde yüzüp kumsalda güneÅŸlendi.

Marmaris'te ise Belediye Halk Plajı, Uzunyalı, Turunç ve Ä°çmeler sahillerinde tatilcilerden bazıları denizde yüzerken, bazıları da su sporları yaptı.

Gözde turizm merkezi Bodrum'da da Gümbet, Bitez, Kumbahçe ve PaÅŸatarlası plajlarında tatilciler deniz, kum ve güneÅŸin tadını çıkardı.

Ä°zmir

Ä°zmirliler ve çevre illerden gelen tatilciler, ÇeÅŸme ilçesindeki ünlü Ilıca Plajı'nda yoÄŸunluk oluÅŸturdu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren ÇeÅŸme sahillerine gelenler denizin keyfini çıkardı. Plaj ÅŸemsiyeleriyle güneÅŸten korunmaya çalışan tatilciler, sık sık denize girerek serinlemeye çalıştı.

Hava sıcaklığının 30 dereceye ulaÅŸtığı ilçede bazı kiÅŸiler de sahillerde güneÅŸlenmeyi tercih etti. Tatil mutluluÄŸu yaÅŸayan çocuklar da kumsalda oynadı.

Plajların önemli ölçüde dolduÄŸu ilçede araç trafiÄŸindeki yoÄŸunluk da dikkati çekti.

Tatilcilerden Fatih Evsen, Manisa'dan geldiklerini belirterek kısıtlamanın kalkmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

DiÄŸer günler çalıştığı için sadece pazar günü tatil yapabildiklerini ifade eden Evsen, "Uzun süredir kısıtlamalardan dolayı hiçbir yere gidemiyorduk. Evlerde çok sıkılıyorduk. Çok iyi oldu. Ä°nsanlar çok sıkılmış. Dört gözle bugünü bekliyorduk aslında. Ä°nÅŸallah bu virüs tamamen biter, eski günlerimize döneriz." dedi.

ÇeÅŸme sakinlerinden Çiçek Yalçın ise sahillerde yaÅŸanan yoÄŸunluÄŸun normal olduÄŸunu belirterek, "O kadar süre kapalı kaldıktan sonra insanlar yasakların kalkmasına çok mutlu oldu. Ä°nsanlar dikkat etmeli. Bir daha kapanma olmaması için hepimiz dikkat etmeliyiz." diye konuÅŸtu.

Öte yandan Kovid-19 sürecinde deniz ve rüzgardan uzak kalan sörf tutkunları Alaçatı'da sörfün tadını yaÅŸadı.

Aydın sahillerinde yoğunluk

Aydın'ın Didim ve KuÅŸadası ilçesindeki sahillere de yerli ve yabancı turistler akın etti.

KuÅŸadası'nda Kadınlar Denizi Plajı, Sevgi Plajı ve KuÅŸtur Sahilinde yoÄŸunluk oluÅŸtu. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı da yoÄŸunluktan dolayı araç trafiÄŸine kapatıldı.

Didim'de de dünyaca ünlü Altınkum Plajı, turistlerin tercih ettiÄŸi yerlerin başında geldi. Bazı turistler tekne turlarıyla ilçedeki koylarda yüzmeyi tercih etti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER