Teknoloji

Nokia, akıllı telefonlara resmen geri dönüyor!

Nokia'nın CEO'su Rajeev Suri, Mobil Dünya Kongresi'nde yaptığı basın toplantısında Finlandiyalı markanın yeniden akıllı telefon üreteceğini açıkladı. 

Nokia, akıllı telefonlara resmen geri dönüyor!
23-02-2016 04:27

Bir zamanlar telefon pazarının en büyük oyuncularından birisi olan Nokia, zaman içerisinde diğer markaların gelişimine ayak uyduramadı ve bu sektörden çekilmek durumunda kaldı.

Akıllı telefon pazarındaki Lumia modellerini Microsoft'a devreden ve bir süredir ağ teknolojileriyle ilgili çalışan Finlandiyalı markayı yakın zamanda yeniden akıllı telefon sektöründe göreceğimiz ilk ağızdan doğrulandı.

Nokia‘nın CEO'su Rajeev Suri, Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC 2016) yaptığı basın toplantısında Finlandiyalı markanın yeniden akıllı telefon üreteceğini resmen açıkladı. Açıklamasında yeniden giriş için herhangi bir zaman vermeyen Suri, “Acele etmemize gerek yok. Akıllı telefon pazarına yeniden girmemiz bu yıl gerçekleşebileceği gibi daha sonraki bir zamanda da olabilir.” ifadelerini kullandı.

İLK DEFA RESMİ AĞIZDAN...

Böylece dev markanın uzun süredir belirsiz durumda olan geri dönüş politikası da ilk defa resmi bir ağızdan bu kadar net doğrulanmış oldu.2000'li yıllarda özellikle 3310 ve N serisi gibi cihazlarla oldukça popüler olan Nokia, iOS ve Android karşısında sunduğu Symbian ile daha fazla direnemedi ve Windows Phone işletim sistemli cihazlar üretmeye başladı.

2014 yılına kadar Lumia serisi akıllı telefonlarla mobil iletişim pazarında direnen marka, bu tarihten sonra mobil cihazlar operasyonunu 7.2 milyar dolara Microsoft'a satmak zorunda kaldı. Bu yılın son çeyreğine kadar akıllı telefon üretemeyecek olan marka, son kullanıcı bazında Android işletim sistemli N1 tablet, Z Launcher ve OZO 360 derece çekim kamerasına yoğunlaşmıştı.

Kaynak: scroll
dikgazete.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER