Eğitim

Nişantaşı Üniversitesi Antakya’da öğrencilerle buluştu

Nişantaşı Üniversitesi, 8-9 Aralık tarihlerinde Eket Fuarcılık tarafından Antakya’da düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı’nda öğrencilerle buluştu.

Nişantaşı Üniversitesi Antakya’da öğrencilerle buluştu
09-12-2015 12:34

Eket Fuarcılık tarafından Antakya’da düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı, 5 bine yakın öğrenci tarafından ziyaret edildi. Yaklaşık 27 devlet ile vakıf üniversitesinin yer aldığı fuarın açılışını Hatay Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan gerçekleştirdi. Öğrenci ve rehber öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda Nişantaşı Üniversitesi de hazır bulundu. 

Antakya-Hatay dışında farklı üniversite seçeneği arayan öğrencilerin sorularına cevap veren Nişantaşı Üniversite tanıtım ekibi, ildeki öğrenci portföyünün önemli bir potansiyel teşkil ettiğini söyledi. Ağırlıkta, mühendislik bölümlerine ilgi gösteren öğrencilerin diğer bir tercihinin ise Psikoloji olarak belirtildi.Tanıtım ekibi yetkilileri, Nişantaşı Üniversitesi’nin 3. Nesil Üniversite olarak tercih fuarlarına katılmaktaki amacının sadece İstanbul’daki öğrenciye ulaşmak değil, ülke genelindeki öğrenciyle de buluşmak olduğunu ifade ettiler.

ÜNİVERSİTE TERCİH MERKEZİ

Üniversiteye hazırlanan öğrencilere tercih konusunda yol gösteren Üniversite Tercih Merkezi (UTM), öğrencilere doğru tercih ve meslekler hakkında bilgi verdi. Sınava hazırlanırken hangi mesleği seçeceği konusunda kararsız bir çok gencin olduğunu belirten Üniversite Tercih Merkezi Rehberlik Uzmanı Hatice Karataş, bu konuda öğrencilere şunları tavsiye etti: “Ailesi istiyor diye tıp düşünen bir öğrenci, aslında işletme okumak istiyor. 

Ya da eczacılık cazip gelirken endüstri mühendisi mi olsam gibi kararsızlıklar içerisinde kendisini strese sokuyor. Öncelikle, öğrenci ne istediği konusunda karar vermeli ve sınava hazırlanırken, seçtiği mesleğin puan türüne göre çalışma planı uygulamalı. Seçilecek mesleğin mutlaka kişinin karakterine uygun olması gerekir. Aile istiyor diye yapılan tercihlerde öğrenciler genellikle girdikleri bölümü bitirmiyor. Ya üniversiteye tamamen bırakıyor ya da bilinçli bir öğrenci ise yatay geçişle merkezi puanına uygun farklı bir bölüme geçiyor. Dolayısıyla sonradan pişman olmamak için doğru tercih yapmak gerekmekte. Bunun için UTM’den destek alabilirler.” 

dikGAZETE
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER