Teknoloji

Nintendo 2016'da küllerinden yeniden doğacak!

Popüler konsol oyunu üreticisi Nintendo, Miitomo adını verdiği mobil oyununu 2016'nın ilk yarısında uygulama marketlerinde yayınlayacağını açıkladı. 

Nintendo 2016'da küllerinden yeniden doğacak!
04-02-2016 07:47

1990'ların popüler video oyun şirketi Nintendo, oyun konsolu modeli Wii ile günümüz koşullarına adapte olmak istese de Sony ve Microsoft gibi büyük rakiplerine atak yapamayarak geri planda kaldı.
2016'da yeniden yapılanma sürecine giren ve daha çok mobil platformlara ağırlık vereceği duyurulan şirket bugün bir basın açıklamasıyla ilk hamlesini duyurdu.

Mario ve Pokemon gibi efsane atari oyunlarının yapımcısı olan Nintendo, Miitomo adını verdiği mobil oyununu bu yılın ilk yarısında uygulama marketlerinde yayınlayacağını açıkladı.

MART BAŞINDA SATIŞTA..

17 Şubat'ta ön kayıt süreci başlayıp Mart ayında satışa çıkacak olan oyun ilk etapta Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, İrlanda, Fransa, Belçika, Almanya, Avusturya, Lüksemburg, İspanya, İtalya, Hollanda, Rusya, Avustralya, Yeni Zelanda ve Japonya için satışa çıkacakken bu ülkeler arasında Türkiye yer almıyor.

Miitomo ile beraber 4 uygulamanın daha 2016'nın içerisinde kullanıcılarla buluşacağını açıklayan Nintendo‘nun başkanı Tatsumi Kimishima, VR desteğine sahip olacak Nintendo NX'in de bu yıl içerisinde nihai satış sürecine gireceğini belirtti. Özellikle Wii ile yakaladığı trendi devam ettiremeyip yıllar içerisinde unutulmaya yüz tutan marka bakalım bu hamleleriyle oyun severlerin gözüne girebilecek mi?


Kaynak: scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER