![Nijer'de askeri yönetim, Fransa'nın Niamey Büyükelçisi'ni sınır dışı edecek](https://www.dikgazete.com/files/uploads/news/default/nijerde-askeri-yonetim-fransanin-niamey-buyukelcisini-sinir-disi-edecek.webp)
Dakar
Nijer Dışişleri Bakanlığından, Fransa Dışişleri Bakanlığına gönderilen notada, Itte'nin, kendisine verilen sürenin dolmasına karşın ülkeden ayrılmadığı için 28 Ağustos itibarıyla diplomat statüsünün ayrıcalıklarından faydalanamayacağı ve güven mektubunun iptal edildiği bildirildi.
Nijer'de neler oluyor?Dünyanın en önemli uranyum tedarikçisi: NijerNijer'de bağımsızlıktan bu yana 5 kez askeri darbe yapıldıECOWAS: Emir gelir gelmez Nijer'e müdahaleye hazırızGÖRÜŞ - Nijer’de olanları anlamak: Darbe mi, denge mi, plan mı?Macron, Nijer'de "istenmeyen kiÅŸi" ilan edilen büyükelçilerini geri çekmeyeceklerini söylediNijer'de devam eden ÅŸiddet olayları, 20 bin kiÅŸiyi daha ülke içinde yerinden ettiNotada, Nijer polisine, Büyükelçi Itte'yi sınır dışı etmek için talimat verildiÄŸi kaydedildi.
Itte'nin ailesinin de diplomatik kart ve vizelerinin de iptal edildiği bilgisi paylaşıldı.
Nijer Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçi Itte'ye 25 Ağustos'ta ülkeden ayrılması için 48 saat süre vermişti.