Genel

New York'ta 'Filistinli cesur kız' Temimi'ye destek gösterisi

Yüzlerce Amerikalı Müslüman, Filistinli Temimi'ye destek vermek amacıyla ABD'nin ve New York'un en önemli mekanlarından Grand Central Terminali'nde eylem yaptı.

New York'ta 'Filistinli cesur kız' Temimi'ye destek gösterisi
06-01-2018 15:55

NEW YORK (AA) - New York'ta yüzlerce kiÅŸi, Ä°srail'in günlerdir gözaltında tuttuÄŸu Filistin'in sembol isimlerinden "Hanzala Cesaret Ödülü" sahibi Ahed et-Temimi'nin (16) serbest bırakılması için eylem yaptı.

Amerikalı Müslümanlar ve Filistin destekçisi Amerikalılardan oluÅŸan yüzlerce kiÅŸi, Temimi'ye destek vermek amacıyla kentin en önemli bölgelerinden Grand Central Terminali'nde toplandı.

Ellerinde "Ahed Temimi serbest bırakılsın", "ABD'nin Ä°srail'e yardımları kesilsin", "Ahed Temimi ve tüm siyasi mahkumlar serbest bırakılsın", "Filistinli çocukları kaçırmayı bırakın", "Kudüs Filistin'in baÅŸkentidir" yazılı döviz ve pankartlar taşıyan göstericiler, ABD ve Ä°srail yönetimleri aleyhine slogan attı.

"Temimi'ye özgürlük" ve "Filistin'e özgürlük" sloganları eÅŸliÄŸinde eylemlerini sürdüren katılımcılar daha sonra olaysız dağıldı.

"Harekete geçin" çaÄŸrısı

Gösterinin organizatörleri tarafından dağıtılan basın bildirisinde ise Ä°srail'in hukuksuz olarak Temimi'yi gözaltında tuttuÄŸuna vurgu yapıldı ve Filistinli cesur kızın ailesinden daha önce Ä°srail askerleri tarafından vurulan kiÅŸilerle ilgili bilgilere yer verildi.

ABD'de yaÅŸayan duyarlı Müslümanlar ve diÄŸer dinlere mensup kiÅŸilerin harekete geçmesi için çaÄŸrıda bulunulan bildiride, herkesin ilgili ABD'li yetkililere, Ä°srail'in Washington BüyükelçiliÄŸi ile New York BaÅŸkonsolosluÄŸuna ulaÅŸması için eylem baÅŸlatması istendi.

Muhabir: Hakan Çopur

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER