Genel

Netanyahu ile Kushner barış süreci ve Gazze'yi görüştü

İsrail Başbakanı Netanyahu, Trump'ın damadı ve danışmanı Kushner ve beraberindeki heyetle, ABD'nin İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakerelerinin yeniden başlaması için hazırladığı "Yüzyılın Anlaşması"nı görüştü.

Netanyahu ile Kushner barış süreci ve Gazze'yi görüştü
23-06-2018 00:32

KUDÜS (AA) - Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ve beraberindeki heyetle, ABD'nin Ä°srail ile Filistin arasındaki barış müzakerelerinin yeniden baÅŸlaması için hazırladığı "Yüzyılın AnlaÅŸması"nı görüÅŸtü.

BaÅŸbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu ve Kushner'in görüÅŸmesinde ABD'nin Ä°srail Büyükelçisi David Friedman ve Trump'ın OrtadoÄŸu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt de hazır bulundu.

BaÅŸbakan Netanyahu, görüÅŸme sırasında Ä°srail'e desteÄŸinden dolayı ABD BaÅŸkanı Trump'a minnettar olduklarını dile getirdi.

GörüÅŸmede, Ä°srail ile Filistin arasındaki barış müzakerelerinin yeniden baÅŸlaması için ABD'nin hazırladığı "Yüzyılın AnlaÅŸması" ve Gazze'deki insani durum ele alındı.

ABD KonsolosluÄŸundan yapılan açıklamaya göre, Kushner ile Filistinli yetkililer arasında herhangi bir görüÅŸme olmayacak.

Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas, ABD BaÅŸkanı Trump'ın Aralık 2017'deki Kudüs kararından sonra ABD'nin Ä°srail-Filistin sorununda ara buluculuk rolünü kaybettiÄŸini ve ABD'li hiçbir yetkiliyle görüÅŸmeyeceÄŸini belirtmiÅŸti.

Yüzyılın AnlaÅŸması'nı görüÅŸmek üzere OrtadoÄŸu turuna çıkan Kushner ve Greenblatt, Ürdün, Suudi Arabistan, Mısır ve Katar'ı ziyaret etmiÅŸti.

Muhabir: Mustafa Deveci

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER