Genel

Netanyahu 'ezan yasağı' yasa tasarısını yeniden gündeme getiriyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, camilerde hoparlörle ezan okumayı kısıtlayan tasarının gündeme alınarak Knesset'te oylamaya sunulması talimatı verdi.

Netanyahu 'ezan yasağı' yasa tasarısını yeniden gündeme getiriyor
28-03-2018 18:34

KUDÜS (AA) - Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, hakkındaki yolsuzluk soruÅŸturmalarının yoÄŸunlaÅŸtığı bir süreçte, Kudüs ve Ä°srail'de camilerde ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasına yasak getiren yasa tasarısını yeniden gündeme getirmeyi amaçlıyor.

Ä°srail devlet radyosunun haberine göre, BaÅŸbakan Netanyahu, camilerde hoparlör kullanımını kısıtlayan yasa tasarısının yeniden hükümetin gündemine alınarak parlamentoda (Knesset) oylamaya sunulması için koalisyon iÅŸlerinden sorumlu Likud Milletvekili David Amsalem'e talimat verdi.

Söz konusu yasa tasarısı son olarak Knesset'teki Anayasa Komitesi tarafından ocak ayında gündeme getirilmiÅŸ, ancak dindar Yahudileri temsil eden koalisyon hükümetindeki BirleÅŸik Tevrat (Yahudot HaTora) ve Åžas (DoÄŸulu Tevrat Muhafızları) partileri tarafından reddedilmiÅŸti.

Bunun üzerine Anayasa Komitesi'nden düÅŸmemesi için tasarı gündemden kaldırılmıştı.

Ä°srail'de ezanın 23.00-07.00 saatleri arasında hoparlörle okunmasının yasaklanmasına iliÅŸkin kanun tasarısı, Mart 2017’de Knesset'te yapılan ilk oylamada 55 oyla kabul edilmiÅŸ, 48 milletvekili ret oyu vermiÅŸti. Tasarının, yasalaÅŸması ve uygulamaya geçirilmesi için Knesset'te iki oturumda daha kabul edilmesi gerekiyor.

Muhabir: Esat Fırat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER