Günün Fotoğrafı

Nemrut Dağı’ndaki devasa heykeller buz kesti

Adıyaman'da bir grup dağcı eksi 22 derece soğuk, kar ve tipinin hakim olduğu Nemrut Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi. Zirvedeki devasa heykeller buz kesti.

Nemrut Dağı’ndaki devasa heykeller buz kesti
02-01-2019 13:02

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'nda bulunan devası heykeller eksi 22 derecede adeta buz kesti. Yoğun kar yağışı ve tipi sonrası kara gömülen heykellerin görüntüsü hayran bıraktı.

Dağcılık Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Mehmet Küçükkelepçe ve diğer dağcılar Hakan Sapdüzen, Necmettin Nur, Mehmet Ali Yılmaz dondurucu soğuk ve tipide Nemrut Dağı'na yürüyüş yaptı. Nemrut Dağı zirvesine 8 kilometre kala araçlarını park eden ve zirveye tırmanmaya çalışan dağcılar yaklaşık 4 kilometre sonra kamp kurdu. Gece kamp kurulan alanda sabahlayan dağcılar daha sonra zirveye doğru yürümeyi sürdürdü. Yoğun sis ve tipi nedeniyle ilerlemekte zorlanan dağcılar dondurucu soğuk nedeniyle zor anlar yaşadı. Zirveye yakın 3 farklı bölgede çığ düşerken, karın Karşılama Merkezinin kapılarını kapattığı, tipi nedeniyle eski karşılama merkezinin karla kaplandığı görüldü.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER