Genel

NEFER dondurucu soğuktaki performansıyla tam not aldı

ASELSAN uzaktan komutalı silah sistemi ürün ailesinin en yeni üyesi NEFER, Kazakistan'ın zorlu kış koşullarında gerçekleşen müşteri testlerini başarıyla tamamladı.

NEFER dondurucu soğuktaki performansıyla tam not aldı
31-03-2018 15:16

ANKARA (AA) - Türk savunma sanayisinin lider ÅŸirketlerinden ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere tüm müşterilerine özgün ürün ve sistemler sunmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Alınan bilgiye göre, ASELSAN uzaktan komutalı silah sistemi ürün ailesinin en yeni üyesi NEFER, Kazakistan'ın zorlu kış koÅŸullarında denendi.

MüÅŸteri testlerini baÅŸarıyla tamamlayan NEFER, atışlarda gösterdiÄŸi performans ile yetkililerden tam not aldı.

Batı veya DoÄŸu menÅŸeli 25/30 milimetrelik otomatik topların ve antitank füzelerinin takılabildiÄŸi, üzerinde 7.62 milimetre eÅŸ eksenli silahın bulunduÄŸu NEFER silah sistemi, hafifliÄŸi ve düÅŸük silüetiyle de pazarda bir ilk olma özelliÄŸini taşıyor.

Ä°deal bir seçenek

NEFER, 6x6 ve 8x8 paletli veya tekerlekli kara araçlarına takılabilirken, hem NATO silahlarının kullanımda olduÄŸu ülkeler hem de Rus menÅŸeli silahları envanterlerinde bulunduran ülkeler için ideal bir seçenek olarak ortaya çıkıyor.

NEFER ayrıca üzerindeki geliÅŸmiÅŸ görüÅŸ sistemi ve atış kontrol bilgisayarı sayesinde gece ve gündüz koÅŸullarında otomatik hedef tespit, takip imkanı ve yüksek doÄŸrulukta balistik çözüm ile sabit ve hareketli hedeflere isabetli atış imkanı da sunuyor.

Bugüne kadar 14 ülkede 2 binin üzerinde uzaktan komutalı silah sistemi kullanımda olan ASELSAN, yeni ürünü NEFER'i baÅŸta Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçleri olmak üzere dost ülkelerin hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de NEFER'in Kazakistan'daki testleri baÅŸarıyla geçtiÄŸini resmi Twitter hesabından duyurdu. Canikli, NEFER'in atışlarda gösterdiÄŸi performans ile yetkililerden tam not aldığını bildirdi.

Muhabir: Barış GündoÄŸan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER