Spor

NBA'de forma giyen milli basketbolcu Osman: Türk halkının desteği bana inanılmaz moral oluyor

NBA takımlarından Cleveland Cavaliers'ta forma giyen milli oyuncu Cedi Osman, Türk halkından gördüğü desteğin kendisi için moral kaynağı olduğunu söyledi.

NBA'de forma giyen milli basketbolcu Osman: Türk halkının desteği bana inanılmaz moral oluyor
10-12-2017 19:32

CLEVELAND (AA) - Bilgin S. Şaşmaz - Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Cleveland Cavaliers'ta forma giyen milli oyuncu Cedi Osman, Cleveland'daki Quicken Loans Arena'da oynadıkları Philadelphia 76ers karşılaşmasının ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Philadelphia 76ers karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını ifade eden 22 yaşındaki milli basketbolcu, "Philadelphia 76ers çok iyi oynadı. Dünkü maÄŸlubiyetten sonra evimizde galip gelmek istiyorduk, kazandık. Takımın morali iyi durumda. Aynı ÅŸekilde devam etmek zorundayız." diye konuÅŸtu.

Türk halkının desteÄŸi moral kaynağı

NBA'e adapte olmakta zorluk yaÅŸamadığını ifade eden Cedi Osman, "Takım arkadaÅŸlarım ve antrenörlerim geldiÄŸim günden itibaren çok yardımcı oldu. Hiç yabancılık çekmedim diyebilirim. Herkes çok sıcak ve iyi niyetli bir biçimde bana yardımcı oldu." ifadelerini kullandı.

Türk halkının kendisini takip etmesinden mutluluk duyduÄŸunu belirten milli basketbolcu, "Ä°nsanların beni desteklemesi, gece kalkıp beni izlemesi çok gurur verici bir durum. Türk halkının desteÄŸi bana inanılmaz moral oluyor. Maçlara ona göre çıkıyorum. O yüzden herkese beni destekledikleri için çok teÅŸekkür ediyorum. Umarım ben de basketbolumla Türkiye'yi en iyi ÅŸekilde temsil ediyorumdur." diye görüÅŸlerini aktardı.

"Basketbolu bırakana kadar NBA'de oynamak istiyorum"

Efsanevi basketbolcu LeBron James ile aynı sahayı paylaÅŸmaktan duyduÄŸu mutluluÄŸa deÄŸinen Cedi Osman, "O, genel olarak herkese yardımcı olan birisi. Ä°nanılmaz bir lider ve oyuncu. Ben de onunla aynı takımda olduÄŸum için çok mutluyum. Ondan öÄŸrenecek çok ÅŸeyler var." ÅŸeklinde görüÅŸ belirtti.

Genç yaÅŸta baÅŸarılı bir kariyere ulaÅŸmasının hedeflerini nasıl ÅŸekillendirdiÄŸi sorusu üzerine Cedi Osman "Genel amacım basketbolumu sürekli geliÅŸtirmek ama asıl hedefim NBA'de kalıcı olmak. Basketbolu bırakana kadar NBA'de oynamak istiyorum." cevabını verdi.

FIBA'nın sezon içi milli takım maçları kararı

Cedi Osman, FIBA'nın sezon içi milli takım maçları kararını ise ÅŸöyle deÄŸerlendirdi:

"Bütün oyuncuları zor durumda bırakan bir uygulama. Hiçbir takım as oyuncularıyla oynayamadı. Basketbolcular, oynadıkları kulüpler ve milli takımlar arasında kalıyor. Bu da onları olumsuz ÅŸekilde etkiliyor ama sonuçta karşılaÅŸmalar oynanıyor. Türkiye'nin maçlarını yakından takip ediyorum. Ä°kide 2 yaptık. Ä°nÅŸallah ÅŸubat ayındaki maçları da kazanarak Dünya Kupası elemelerinde en iyi ÅŸekilde ilerleriz."



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER