Politika

NATO Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür diledi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalıyla ilgili olarak özür diledi.

NATO Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür diledi
19-11-2017 01:07

RÄ°ZE (AA) - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı telefonla arayarak, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve ErdoÄŸan düÅŸmanlığı" skandalıyla ilgili olarak özür diledi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan: NATO tatbikatından askerimizi çekme kararı aldıkCumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan: Bazı yanlışlar vardır ki aptallar deÄŸil alçaklar yaparCumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ı hedef gösteren Norveç ordusu personeli görevden alındıNATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye'den özür dilediNorveç Savunma Bakanı Jensen Türkiye'den özür diledi

CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Stoltenberg, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile telefonda görüÅŸtü.

Stoltenberg, görüÅŸmede, komuta kademesi tarafından gerekli soruÅŸturmanın baÅŸlatıldığını ve hadiseye sebebiyet veren sözleÅŸmeli Norveçli teknisyenin iÅŸine derhal son verildiÄŸini belirtti.

Türkiye'nin NATO için önemli bir müttefik olduÄŸunu vurgulayan Stoltenberg, benzer bir hadisenin tekrarlanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını, yaÅŸanan skandalın NATO ve Türkiye arasındaki iliÅŸkileri olumsuz etkilememesini ümit ettiÄŸini bildirdi.

Muhabir: Sinan Uslu, Enes Kaplan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER