Genel

Naim Süleymanoğlu'nun mezarı DNA testi için açılıyor

Dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Süleymanoğlu'nun kızı olduğunu iddia eden Japon Sekai Mori'nin açtığı babalık davasında alınan karar göre, DNA örneği almak üzere fekk-i kabir işlemi için hazırlıklar tamamlandı.

Naim Süleymanoğlu'nun mezarı DNA testi için açılıyor
04-07-2018 14:43

Ä°STANBUL (AA) - Geçen yıl hayatını kaybeden dünya ve olimpiyat ÅŸampiyonu eski milli halterci Naim SüleymanoÄŸlu'nun kızı olduÄŸunu iddia eden Japon Sekai Mori'nin açtığı babalık davası gereÄŸince, DNA örneÄŸi almak üzere fekk-i kabir iÅŸlemi için hazırlıklar tamamlandı.

SüleymanoÄŸlu'nun Edirnekapı Mezarlığı'nda bulunan kabrinin çevresi, güvenlik ÅŸeridiyle çevrildi. Mezarın çevresine olay yeri inceleme inceleme ekipleri tarafından siyah branda çekildi.

Naim SüleymanoÄŸlu'ndan DNA testine esas olmak üzere gerekli örnekleri almak üzere mezarın açılması için hakimin gelmesi bekleniyor.

Avukatlardan açıklama

Sekai Mori'nin avukatı Hülya Aksakal, gazetecilere yaptığı açıklamada, babalık davası açıldığını hatırlatarak, "Ä°ddia bu. Babalık davalarında normaldir, fekk-i kabir yapılacak." dedi.

Aksakal, bir gazetecinin Mori'nin neden 27 yaşına kadar beklediÄŸini sorması üzerine, "Bu konularla alakalı biz açıklama yapmak durumunda deÄŸiliz. Yapmak istemiyoruz. Davanın sonucuna göre zaten gerekli açıklamaları kendisi de yapacaktır." diye konuÅŸtu.

SüleymanoÄŸlu'nun 50 gün hastanede yattığı zaman DNA örneÄŸinin neden alınmadığının sorulması üzerine Aksakal, ÅŸunları kaydetti:

"Hastanede Naim beyin DNA'sı var. Fakat DNA yetersiz olduÄŸu için ÅŸu anda fekk-i kabir yapılıyor. Hastanedeki DNA üzerinde adli tıp inceleme yaptı fakat yetersiz bulduÄŸu için fekk-i kabire karar verildi."

Mori'nin avukatı Keiko Torigoe de mezarlıkta hazır bulundu.

"Bugün çok kötü bir olayla karşı karşıyayız"

Naim SüleymanoÄŸlu'nun kızları Esin ve Sezin SüleymanoÄŸlu'nun avukatı Aziz Demir ise bugün çok kötü bir olayla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Olayla ilgili duydukları üzüntüyü dile getiren Demir, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü:

"27 yaşında bir Japon kızın, rahmetli 'Naim SüleymanoÄŸlu'nun çocuÄŸuyum.' diye açtığı bir dava neticesinde, Naim SüleymanoÄŸlu'nun manevi ÅŸahsiyetine bir tecavüz olarak görüyoruz biz bunu, Esin ve Sezin'in vekili olarak. DoÄŸrusu 27 yıldan beri hiçbir ÅŸey yapmayan, sadece mirastan pay kapmak amacıyla açılan bir dava neticesinde bugün, Naim SüleymanoÄŸlu'nun mezarı açılacak. Çok korkunç bir durum. Esin ve Sezin çok üzgünler. Onun için buraya gelemediler, bu yetkiyi bana verdiler. Gerçekten üzüntü verici bir durum. Ortada Naim SüleymanoÄŸlu'nun maddi bir mirası söz konusu deÄŸil. Sadece manevi mirası söz konusu. Esin ve Sezin'in de bu manevi mirası dışında herhangi bir talepleri, istekleri yoktur. Dolayısıyla biz de bekliyoruz, sonucu göreceÄŸiz."

Demir, bir gazetecinin testlerin uyuÅŸması durumunda nasıl bir süreç izleneceÄŸini sorması üzerine, "Davada testlerin uyuÅŸması neticesinde bir karar verilecek ama bizim kabulümüze baÄŸlı olan bir ÅŸey deÄŸil bu. Bizim bu davayı kabul etmemiz halinde bile davanın kabulüne karar verilemez çünkü baÅŸka bir kızı daha var. Dolayısıyla mutlaka DNA testi yapılacak. Bu DNA testi yapılması neticesinde uyuÅŸursa o takdirde zaten babalığa karar verilecek ama amaç burada mirastan pay kapmak. Dava dilekçesinde bunun bir listesi var, gerçek olmayan bir miras listesi. Amaçları maddi çıkar saÄŸlamaktır, onun dışında manevi olarak benim müvekkillerim çok büyük üzüntü içindeler." diye konuÅŸtu.

Hastanede DNA örneklerinin olduÄŸu iddialarının sorulması üzerine Demir, ÅŸöyle devam etti:

"Öyle bir ÅŸey söz konusu deÄŸil. Kesinlikle Naim SüleymanoÄŸlu saÄŸlığında öyle bir ÅŸey bırakmamıştır, bu onların iddiası. Ä°ÅŸi kolaylaÅŸtırmak için yapmış oldukları bir iddia bu gerçek deÄŸil. Zaten verilen raporda da bunu görmekteyiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER