Özel Haber

Rus RIA Novosti’ye konuşan Erçin: Yüksek fiyatlar Ruslar için Türkiye'nin çekiciliğini azalttı

Ekonomi yazarı Mustafa Recep Erçin, Yüksek fiyatların Ruslar için Türkiye'nin çekiciliğini azalttığını savundu

Rus RIA Novosti’ye konuşan Erçin: Yüksek fiyatlar Ruslar için Türkiye'nin çekiciliğini azalttı
18-07-2024 18:17

MOSKOVA - ÖZEL

Türk ekonomi uzmanı ve gazeteci Mustafa Recep Erçin,"Yüksek fiyatlar Ruslar için Türkiye'nin çekiciliğini azalttı” dedi.

Rus resmi RİA Novosti haber ajansına konuşan Erçin, Batı'nın yaptırımlarından kaynaklanan hizmet ödemelerindeki sorunlar ve yüksek fiyatların, Rus turistler için Türkiye'nin çekiciliğinin azalmasına neden olduğunu; otel doluluk oranının zayıf kaldığını söyledi.

Erçin, “Turizm sezonu genel olarak iyi geçse de otel dolulukları uzun tatiller nedeniyle iç turizmde bir miktar hareketlilik yaşandı. Türkiye'de Türk lirasının reel olarak pahalanması, yani enflasyon yüksek kalırken döviz fiyatlarının sabit kalması, Türkiye'yi döviz açısından pahalı bir bölge haline getirdi" dedi.

Erçin, "Dolayısıyla yaptırımlar nedeniyle devam eden ödeme sorunlarının yanı sıra Türkiye'deki pahalı turizm de Ruslar için pek cazip değil ancak üst sınıf hâlâ Türkiye'yi tercih etmeye devam ediyor." diye konuştu.

Uzmana göre, "Bu yılın ilk 5 ayında Türkiye'yi ziyaret eden 17 milyondan fazla turistin 1 milyon 78 bini, Almanya'dan sonra Türkiye'ye en fazla turist gönderen ikinci ülke olan Rusya'dan geldi."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER