Siyaset

MYP’li Yılmaz: 'Suriye’de koşullar değişmiştir'

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Suriye’de koşulların değiştiğini belirterek, Amerika ve İsrail’in Türkiye ilişkilerini yeniden gözden geçirmek zorunda olduğunu söyledi.

MYP’li Yılmaz: 'Suriye’de koşullar değişmiştir'
02-10-2015 22:05

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Suriye’de koşulların değiştiğini belirterek, Amerika ve İsrail’in Türkiye ilişkilerini yeniden gözden geçirmek zorunda olduğunu söyledi. PaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap
02 Ekim 2015 15:58

Ahmet Reyiz Yılmaz, Suriye’deki gelişmelere değinerek, “Amerika ve İsrail Türkiye ilişkilerini yeniden gözden geçirmek zorunda. Rusya Kırımla yetinmemiştir. Şimdi Batılıların Kürdistan rüyası yeni bir döneme gebedir. Burada Türkiye pozisyonunu yeni gelişmelerden etkilenecek iki ülke olan Amerika ve İsrail ile yeniden gözden geçirmelidir. Suriye ve Esad yönetimi çok ciddi bir şekilde Rusya ile kurduğu ilişkiyi yapılandırmaktadır. Bu durum bir süredir Suriye’de Türkiye aleyhine ortaya çıkan tabloyu değiştirmektedir. Bu tabloya İran, Suriye ve Rusya cephesinde Çin muhakkak katılacaktır. Bu durum kesin olarak Amerika çıkarları dahil İsrail ülkesinin güvenliğini temelden sarsacak bir gelişmedir. Böyle bir durum a Türkiye çok güçlü bir müttefik haline getirilmelidir. Bu nedenle Batı temelli Türkiye politikalarını Amerika bir yana bırakıp yeni dünya düzeni içinde Türkiye ve İsrail ile daha etik bir ilişkiyi şekillendirmelidir” dedi.

“TÜRK CUMHURİYETLERİNİN DEĞERİ ARTACAK”
Başta lider Türkiye olmak üzere onun etrafında şekillenecek Türk Cumhuriyetlerinin oluşturacağı Asya’dan başlayan doğal güvenlik kalkanının yeni bir değer kazandığını anlatan Yılmaz, “Bunun başarılmasının tek yolu önce Türk Devletini tehdit eden Terör ve Dış destekli bölücü faaliyetlerin ortadan kaldırılması olacaktır. Amerika NATO da değere tabi tek dostunun güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu anlayacaktır” açıklamasında bulundu.

Yılmaz, şunları söyledi: “Amerika bugüne kadar Batı politikaları ile paralel bölge de Türkiye gibi bir müttefiki zora sokacak çerezlerle uğraşmıştır. Şimdi Resim değişmektedir. Bu süreçte ya çerezlerle uğraşıp Ana menüyü kaçıracaklar ya da Büyük ve Güçlü Türk Devletine her alanda destek olacaklardır. Aksi durum da Rusya ve Çin liderliğinde yeni dünya başta Amerika ve müttefikleri Batı’ya hayırlı olsun.”
 

dikGAZETE
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER