Genel

Müslümanlara 'Mescid-i Aksa'yı ziyaret edin' çağrısı

İslam alimleri ve davetçileri Müslümanlara Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmeleri çağrısında bulundu.

Müslümanlara 'Mescid-i Aksa'yı ziyaret edin' çağrısı
13-04-2018 03:15

RAMALLAH (AA) - Ramallah'ta iki gün süren "9. Uluslararası Beytülmakdis Konferansı"nın kapanış bildirgesinde, "Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar tarafından ziyaret edilmesinin dini bir fazilet olmasının yanında Kudüs'ün himayesi için siyasi bir zorunluluk olduÄŸu" belirtildi.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "Ä°srail'in baÅŸkenti" olarak tanımasına karşı çıkılan bildirgede, "Kudüs, Filistin'in ebedi baÅŸkentidir. Müslümanların güçleri yettiÄŸince Kudüs'ü ziyaret etmeleri dini bir vecibedir." ifadeleri kullanıldı.

Bu baÄŸlamda, Mescid-i Aksa'nın çeÅŸitli dillerde tanıtımlarının yapılması, üniversitelerin Kudüs'ün bilinmesine dönük bir dersi müfredatlarına alması tavsiye edildi.

Bildirgede ayrıca, Filistin davasında halkın meÅŸru temsilcisi Filistin KurtuluÅŸ Örgütü'nün çevresinde toplanılması çaÄŸrısı yapıldı.

Ramallah'ta düzenlenen "9. Uluslararası Beytülmakdis Konferansı"nda 57 ülkeden temsilciler hazır bulundu. Konferansa Türkiye'den BaÅŸbakanlık Devlet ArÅŸivleri Genel Müdürü Prof. Dr. UÄŸur Ünal ile Türkiye'nin Kudüs BaÅŸkonsolosu Büyükelçi Gürcan TürkoÄŸlu katıldı.

Konferans kapsamında "Kudüs'te Gayrimüslimlere Verilen Haklar" baÅŸlığıyla düzenlenen sergide, belge ve görsellerle Osmanlı döneminde Kudüs ve Filistin topraklarına ışık tutuldu.

Ä°srail iÅŸgali altındaki DoÄŸu Kudüs'ün Eski Åžehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliÄŸini taşıyor.

Muhabir: Hamdi Yıldız


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER