Çevre-Hayat

Müslüman olan Etiyopyalı genç kıza Türk usulü düğün

Ülkesine çalışmak için gelen ve sosyal medya hesabı üzerinden tanışıp aşık olduğu Deliktaş sayesinde İslamiyet'i seçerek "Rabia" ismini alan Etiyopyalı genç kız, Kayseri'de Türk genci ile dünyaevine girdi. - Anadolu Ajansı

Müslüman olan Etiyopyalı genç kıza Türk usulü düğün
23-08-2017 15:27

KAYSERÄ°

Etiyopyalı Rebeta Girma (23), ülkesine çalışmak için gelen ve sosyal medya hesabı üzerinden tanışıp aşık olduğu Gökhan Deliktaş (27) sayesinde önce Müslümanlığı seçti, sonra da Türk genci ile hayatını birleştirdi.

Bir fabrikada çalışmak için 4 yıl önce Kayseri'den Etiyopya'ya giden Deliktaş, burada sosyal medya hesabı üzerinden tanışıp gönül verdiği Girma ile evlenme kararı aldı.

Hristiyan olan Girma, önceden de bilgi sahibi olduÄŸu Ä°slamiyet'i, aşık olduÄŸu ve evlilik teklifini kabul ettiÄŸi DeliktaÅŸ’tan detaylıca öğrenince Müslüman olmak istedi.

Deliktaş'ın memleketi Kayseri'ye gelen ve burada İl Müftülüğünde ihtida törenine katılarak Müslüman olan Girma, "Rabia" adını aldı. Girma ve Deliktaş, daha sonra Kayseri'de Türk usulü düğünle evlendi.

Gökhan Deliktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşık olduğu eşinin Müslümanlığı seçmesinden gurur duyduğunu söyledi.

DeliktaÅŸ, "Etiyopya’da 4 yıl çalıştım. Bu 4 yıl içerisinde Rabeta Girma ile internet üzerinden tanıştık. 6 ay konuÅŸmamız oldu ve iliÅŸkimiz baÅŸladı. 3,5 sene arkadaÅŸlığımız sürdü. Sonra ailesiyle görüşüp rızasını aldık. Kendi ailemin de rızasını aldım. Böylece Etiyopya’da resmi nikah gerçekleÅŸtirdik. Ardından Türkiye’ye geldik. Kayseri’de oturumunu da aldıktan sonra inÅŸallah bir ömür burada birlikte yaÅŸayacağız." dedi.

Rabia Deliktaş da "Bugün bizim düğünümüz, Müslüman oldum ve çok mutluyum. Kendi annem babam gibi eşimin annesi babasını da çok seviyorum." ifadesini kullandı.

Muhabir: Müzahim Zahid Tüzün

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER