Genel

Muhammed bebek Türkiye'de kavuştuğu protez bacaklarıyla İdlib'e döndü

Suriye'nin İdlib ilinden İçişleri Bakanı Soylu'nun talimatıyla Türkiye'ye getirilen, doğuştan bacak ve kolları olmayan 15 aylık Muhammed bebek, protez bacaklarıyla İdlib'e döndü.

Muhammed bebek Türkiye'de kavuştuğu protez bacaklarıyla İdlib'e döndü
22-10-2020 17:45

Ä°DLÄ°B (AA) - Ailesiyle 1 Eylül'de Türkiye'ye getirilen Ä°dlibli Muhammed bebek, Ankara'da gerekli tetkiklerin ardından protez bacaklarına kavuÅŸtu.

DoÄŸuÅŸtan bacakları ve kolları olmayan 15 aylık Muhammed bebek, Türkiye'deki ilgili kuruluÅŸların gözetiminde geçirdiÄŸi 7 haftalık adaptasyon sürecinin ardından protez bacaklarıyla Ä°dlib'de sığındıkları çadırlarına geri döndü.

"Sayın Emine ErdoÄŸan'a teÅŸekkür ediyorum"

Minik Muhammed'in babası Halit Mısaytıf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÅŸunları söyledi:

"Bugün Ä°dlib'e döndük, tedavinin ilk aÅŸaması tamamlandı. Ä°lerleyen günlerde tekrar Türkiye'ye geçerek süreç tamamlanacak. Türkiye hükümetine, AFAD'a ve Anadolu Ajansına (AA) yardımlarından dolayı teÅŸekkür ederiz. Ayrıca bu süreçte bize destek olan ve bizi evinde (7 Eylül'de) misafir eden Sayın Emine ErdoÄŸan'a da teÅŸekkür ediyorum."

Mısaytıf, Türk halkının kendilerini çok iyi karşıladığını belirterek "Muhammed'in yapay bacaklarına alışması için bu protez takımını taktılar. Ä°lerleyen dönemde inÅŸallah üzerinde yürüyebileceÄŸi baÅŸka bir protez takılacak." diye konuÅŸtu.

"Kendini normal çocuklar gibi hissediyor"

Muhammed'i yeni haliyle gören çocukların gelip onunla oynamaya baÅŸladığını anlatan baba Mısaytıf, "Muhammed artık gülüyor. Kendini normal çocuklar gibi hissediyor. Ä°nÅŸallah tedavi süreci tamamlanır ve Muhammed, tamamen ayakları üzerinde yürüyebilir. AA, Muhammed'in sesini Türkiye hükümetine duyurdu." ifadelerini kullandı.

AA, Muhammed bebeÄŸin hikayesini dünyaya duyurmuÅŸtu

Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye'nin kuzeybatısındaki Ä°dlib'de zor ÅŸartlarda hayatına devam etmeye çalışan, doÄŸuÅŸtan bacakları ve kolları olmayan 15 aylık Muhammed bebeÄŸin Türkiye'ye getirilmesi için talimat vermiÅŸti.

Muhammed bebek ve ailesi, 1 Eylül'de Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı (AFAD) ve Hatay ValiliÄŸi koordinesinde, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Hatay'a getirilmiÅŸti.

AA, 28 AÄŸustos'ta Ä°dlib'de zorla yerinden edilen sivillerin sığındığı bölgede, engebeli bir arazide baraka benzeri evde uzuvları olmadan dünyaya gelen Muhammed bebeÄŸin hikayesini dünyaya duyurmuÅŸtu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER