Genel

Muhalefet çalışma saatlerine tepkili

TBMM Genel Kurulu’nda İç Güvenlik Paketi görüşmeleri gece geç saatlere kadar devam edince muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi.İç Güvenlik Paketi görüşmelerinin saat 14.00’te başlayıp sabah saatlerine kadar sürmesine muhalefet tepki gösterdi. Görüşmel

Muhalefet çalışma saatlerine tepkili
11-03-2015 11:39

TBMM Genel Kurulu’nda İç Güvenlik Paketi görüşmeleri gece geç saatlere kadar devam edince muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi.
İç Güvenlik Paketi görüşmelerinin saat 14.00’te başlayıp sabah saatlerine kadar sürmesine muhalefet tepki gösterdi. Görüşmeler esnasında söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, görüşmelerin uzamasına tepki göstererek, çalışma şartlarının insan onuruna aykırı olduğunu söyledi. Meclis’in çalıştığı saatlerde acil servislerin, barların ve pavyonların çalıştığını belirten Kaplan, “Meclis’te çay ocağından tutun lokantaya kadar, şoförden tutun grup çalışanlarına, basın emekçilerine kadar, Genel Kurul salonunda kavas görevlileri hiç uyumadan hep ayaktalar. Bu saatte dışarıda nereler açık diye düşündünüz mü? Hastanelerin acil servisleri, işkembe salonları, pavyonlar, barlar açıktır. Bu saatte çalışan sektörler belli. Meclis elbette yasama görevini yapacak ama kölelik düzeninde bir çalışma tarzını insan onuruna aykırı buluyoruz” dedi.
Hasip Kaplan’ın açıklamasından sonra CHP’li ve MHP’li milletvekilleri tek tek söz alarak çalışma saatlerine tepki gösterdi.

"KEŞKE BU KONUŞMAYI..."
Eleştirilere cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, muhalefetin yasanın görüşmelerinin önüne geçmek için her türlü engellemeyi yaptığını ifade ederek, “Hasip Bey çok duyarlı bir konuşma yaptı, keşke bu konuşmayı saat 18.00’de yapmış olsaydı, duygularımıza tercüman olurdu. Biz bugün yasaya 23.00’de geçtik. Makul mantıklı bir şekilde engelleme de yapılabilir, her türlü içtüzük hakları da kullanılabilir. Sonuçta Meclis yasaları görüşmek üzere teşekkül etmiş bir yapıdır. Dolayısıyla bu yasaların görüşülmesi için vicdanlı, mantıklı bir tarzda bu çalışma düzeninin bir parçası olmak gerekir. Gece 23.00’e kadar yasanın görüşülmesini her türlü yöntemle engelledikten sonra 1-2 madde görüşülüp peşinden insanları vicdana, insafa çağırmak haklı ve meşru addedilemez” diye konuştu.
İçtüzüğün 60. maddesine göre milletvekillerinin sözlerini tamamlamasından sonra Meclis Başkanvekili Meral Akşener, oturuma yarım saat ara vererek grup başkanvekillerini odasına çağırdı. Oturumun yeniden açılmasından sonra görüşmeler 56. maddenin kabul edilmesinden sonra sona erdi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER