Gündem

Muğla'da 6 Bin 430 tüketici şikayeti karara bağlandı

ğla Ticaret İl Müdürlüğü tarafından 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle bası açıklaması yayımlandı. Açıklamada, 2018 yılında başvuru yapılan tüketici şikayetlerinin yaklaşık yüzde 70'inin tüketici lehine sonuçlandığı açıklandı.

Muğla'da 6 Bin 430 tüketici şikayeti karara bağlandı
15-03-2019 01:27

Ticaret İl Müdür Vekili Mehmet Demirtaş tarafından yapılan açıklamada, "Bilişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeyle birlikte ülkeler arasındaki sınırların kalkması, dünya markalarının çoğalmasıyla daha çok ürün ve hizmet tüketiciye ulaşmaktadır. Bu da tüketicinin korunması kavramını modern dünyanın en güncel ve dinamik konularından biri haline getirmiş, yeni ve özel bir hukuk dalı olan tüketici hukuku doğmuştur.

Geleneksel değerlerimizin yanı sıra ülkemizde tüketicinin ekonomik ve hukuki çıkarlarının korunmasına yönelik pek çok hukuki düzenleme yapılmıştır. Ancak tüketicinin etkin korunmasının sağlanması için sadece yasal zeminin hazırlanması yeterli olmayıp, tüketicilerimizin hakları konusunda bilinçli olması gerekmektedir. Zira hak arandıkça haksızlıklar azalacaktır.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER