Kültür Sanat

Müfit Can Saçıntı'dan Türk dizi film sektörüne övgü

Yönetmen, oyuncu ve senarist Saçıntı, 'Senaristlerimiz, yönetmenlerimiz, oyuncularımız dünyayla yarışır. Dünyadan eksik bir tarafı yok.' dedi.

Müfit Can Saçıntı'dan Türk dizi film sektörüne övgü
25-11-2019 18:15

MALATYA (AA) - Yönetmen, oyuncu ve senarist Müfit Can Saçıntı, Türkiye'de dizi film sektörünün önemli bir atak yaptığını belirterek, hiçbir sektörün baÅŸaramadığını Türk televizyon ve dizilerinin baÅŸardığını söyledi.

Müfit Can Saçıntı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9'uncusu gerçekleÅŸtirilen Uluslararası Malatya Film Festivali'nin her geçen yıl geliÅŸtiÄŸini ve Türkiye'deki en önemli üç festival arasında yer aldığını belirtti.

Türkiye'de dizi film sektörünün de son yıllarda büyük ilerleme kaydettiÄŸini ifade eden Saçıntı, yerli yapımların yurt dışında dikkat çekici baÅŸarılar elde ettiÄŸini söyledi. Saçıntı, "Türkiye'de hiçbir sektörün baÅŸaramadığını televizyon ve dizi sektörü baÅŸardı." dedi.

Müfit Can Saçıntı, Türkiye'de önemli sanatçılar yetiÅŸtiÄŸini dile getirerek, "Senaristlerimiz, yönetmenlerimiz, oyuncularımız dünyayla yarışır. Dünyadan eksik bir tarafı yok. Yetenek olarak zeka olarak bunu da defalarca kanıtladılar." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Dilin toplumların geliÅŸmesinde ve ilerlemesindeki yerine de iÅŸaret eden Saçıntı, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Nasıl ki yurt dışında Türk konsoloslukları var dizilerimiz, tiyatrolarımız da bizim Türkçe konsolosluÄŸumuz. Gerçekten Türkçe ve dil bu kadar önemli hatta ve hatta bana sorarsanız Türkiye Cumhuriyeti KonsolosluÄŸu'ndan bile daha önemli ve gerekli önemin verilmesi lazım. Türkçeyi oraya ulaÅŸtıran yayan bizim dizilerimiz bizim tiyatrolarımız, gidebiliyorsa bizim sinemamızdır."

"Bir an evvel harekete geçsinler"

Teknolojinin ucuzlaması ve internetteki paylaşım mecralarının artmasıyla büyük bir fırsat eÅŸitliÄŸi doÄŸduÄŸunu dile getiren Saçıntı, ÅŸunları kaydetti:

"Teknoloji ve internet, belki tarihin hiçbir döneminde olmayacak kadar bir fırsat eÅŸitliÄŸi getirdi. Gençler bunu güzel deÄŸerlendirsinler. Ama önemli olan içeriktir. Anlatacak bir hikayen varsa hiç kimseye boyun eÄŸmek, dil kırmak, ağız bükmek zorunda deÄŸilsin. Bugün gençlerin cebindeki telefonların kamerası bizim 6 yıl önceki Mandıra Filozofu'nu çektiÄŸimiz kameraların iki katı daha kaliteli çekimler yapabiliyor. Bunların kıymetini bilsinler. Sadece öz çekim yapmak yerine güzel içerikli ürünler üretip hemen internetten halka ulaÅŸsınlar. Kimseye ihtiyaçları yok. Bir an evvel harekete geçsinler."

Okan CoÅŸkun

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER