Özel Haber

Moskova’daki Osetler’den dayanışma gecesinde Türkiye’deki soydaşlara selam

Rusya’nın Kuzey Kafkasya bölgesi halklarından Osetler, Moskova'da düzenledikleri dayanışma gecesinden Türkiye’de yaşayan soydaşlarına selam gönderdi

Moskova’daki Osetler’den dayanışma gecesinde Türkiye’deki soydaşlara selam
19-11-2019 08:06

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın Kuzey Kafkasya bölgesi halklarından Osetler, Moskova'da dayanışma gecesi düzenledi. Gecede, dostluk mesajları veren ve dayanışma sergileyen Oset diasporası temsilcileri, Türkiye'de yaşayan soydaşlarına da selam gönderdi.

Geceye çok sayıda Oset kökenli Rusya'nın önemli siyasetçi, bilimadamı, sanatçı, sporcu ve sivil toplum önderleri katıldı.

Coşkulu gecede, Oset halkının günümüzdeki sorunları ele alınarak, çözüm için dayanışma ve birlikte olma çağrısı yapıldı.

Etkinlikte Oset sanatçılar sahne alarak kıvrak Oset halk danslarıyla katılımcıları mest etti.

dikGAZETE'ye konuşan Oset kökenli Rusya'nın ünlü opera sanatçısı Amaga Gotti, duygularını şöyle paylaştı:

"Bugün biz Oset halkı için önemli gün. Dayanışma sergiledik. Brlikte olduğumuzu gösteredik."

"TÜRK HALKINA VE TÜRKİYE OSET DİASPORASINA SELAMLARIMIZI İLETİYORUZ!.."

Türkiye'yi çok sevdiğini de vurgulayan sanatçı Gotti, duygularını şu cümlelerle paylaştı:

"Türkiye'ye kültürel etkinlikler nedeniyle sık sık gidiyorum. Hatta 2017 yılında Alanya kentinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir yemekte tanıştık. Bu görüşmeden büyük memnuniyet duydum. Çünkü Sayın Çavuşoğlu benim Osetya-Alanyalı olduğumu öğrenince hoş bir şekilde şaşırdı..

Mesele şudur ki, Türkiye'nin Alanya kenti ve Osetya-Alanya arasında bir kültürel, tarihi bir bağ mutlaka vardır. Bence bu sıradan bir isim benzerliği değil”

“BÖYLE ETKİNLİKLERE İHTİYACIMIZ VAR!.."

Oset genç sanatçı Alana Tskhovrebova da, geceyle ilgili mutluluğunu dile getirerek, "Dayanışma açısından böyle etkinliklere ihtiyacımız var. Türkiye'deki soydaşlarımıza da çok selamlar!" diyerek duygularını paylaştı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER