Özel Haber

Moskova, umumi tuvalet ağının geliştirilmesi için rekor para harcayacak

Moskova Belediyesi’nin, halka açık umumi tuvalet ağının geliştirilmesi için rekor para harcayacağı bildirildi

Moskova, umumi tuvalet ağının geliştirilmesi için rekor para harcayacak
09-11-2020 07:32

MOSKOVA - ÖZEL

Moskova Belediyesi, halka açık (umumi) tuvalet ağının geliştirilmesi için rekor para harcayacak.

RBK haber ajansına göre, bu bilgi Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin tarafından Moskova Kent Meclisi'ne (Mosgorduma) sunulan Moskova bütçe taslağında kaydedildi.

Belgeye göre, başkent yetkilileri önümüzdeki üç yıl içinde kentsel çevre için "Benim Sokağım" iyileştirme programı için 93,5 milyar ruble taahhüt ettiler. Ve bu bağlamda 2021-2023 yıllarında sokakların yeniden inşası için sırasıyla 28,5 milyar, 33 ve 32 milyar ruble harcanması planlanıyor.

Habere göre, böylece 2022'de program için ayrılan miktar, "Benim Sokağım'a" 42,2 milyar ruble tahsis edildiği 2017'den bu yana rekor bir rakam. Toplamda, Moskova programı "Kentsel çevrenin geliştirilmesi" için üç yıl boyunca 305 milyar ruble harcaması planlanıyor. 2022'de bir umumi tuvalet ağının geliştirilmesi için dört yılda 2 milyar ruble rekor bir miktar tahsis edildi ve bunun için toplam 5,7 milyar ruble harcanması planlanıyor.

Moskova ulaşım sisteminin geliştirilmesi için 2 trilyondan fazla ruble tahsis edildi. Üç yıl içinde 25 metro istasyonu, dört elektrik deposu ve yaklaşık 272 km yol inşa edilmesi planlanıyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER