Özel Haber

Moskova’dan TBMM Başkanı Kurtulmuş’a Rusya daveti -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Matviyenko, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u Rusya'ya davet etti

Moskova’dan TBMM Başkanı Kurtulmuş’a Rusya daveti -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-
14-06-2023 06:48

MOSKOVA - ÖZEL

Rus parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına seçilmesinden dolayı kutladı ve resmi ziyaret için Rusya'ya davet etti.

Rus Devlet TASS haber ajansına göre, Matviyenko, TBMM Başkanı Kurtulmuş'a hitaben bir tebrik telgrafı gönderdi. Matviyenko, şunları kaydetti:

"Rus-Türk parlamento işbirliğinin yoğunlaştırılmasına büyük önem atfederek, Türkiye Büyük Millet Meclisi heyetinin başında sizi Rusya Federasyonu'na resmi bir ziyarette bulunmaya davet etmekten onur duyuyorum.

Kararlaştırıldığı takdirde, belirli tarihler arasında ziyaret, diplomatik kanallardan kararlaştırılabilir".

“ÜLKESİNİN ÇIKARLARINI KARARLI BİR ŞEKİLDE SAVUNAN DEVLET ADAMI…”

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Matviyenko, TBMM Başkanlığına seçilmesinden dolayı Kurtulmuş'u tebrik etti ve sorumluğunu aldığı görevinde başarılar diledi.

Matviyenko, "Meslektaşların desteği ve gösterilen yüksek güven, ülkesinin çıkarlarını kararlı bir şekilde savunan bir devlet adamı ve politikacı olarak değerlerinizin ve otoritenizin tanınmasıdır. Zengin yöneticilik tecrübeniz, profesyonelliğiniz ve kararlılığınızın, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyo-ekonomik potansiyelini ve dünya arenasındaki konumunu güçlendirmeye yönelik en önemli görevlerin çözümüne katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

RUS VE TÜRK MİLLETVEKİLLERİNİN DİYALOĞU…

Matviyenko, senatörlerin, "Türkiye'deki önemli siyasi olayları dikkatle takip ettiklerini ve Rusya ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik rotanın sürdürüldüğünü görmekten memnuniyet duyduklarını" da sözlerine ekledi.

Matviyenko, "Desteğiniz doğrultusunda, Rus ve Türk milletvekillerinin diyaloğunun hem dostluk grubu hattı hem de uluslararası mekanlar da dahil olmak üzere ikili formatta yeni bir gelişme sağlayacağını ve ülkelerimizin halklarının iyiliği için devletlerarası ilişkilerin bütün kompleksinin sağlam bir temeli olarak hizmet edeceğini umuyorum" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER